Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukoliko se udovolji USKOK-ovom zahtjevu

Hoće li Sanaderova imovina biti zamrznuta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko Županijski Sud u Zagrebu udovolji zahtjevu USKOK-a imovina Ive Sanadera biti će zamrznuta i on s njom neće moći raspolagati.

Duge godine vladanja podebljale su Sanaderovu imovinu. Zadnje izmjene njegove imovinske kartice otkrivaju da mu je kunska ušteđevina narasla na 281.000 kuna. Postao je i suvlasnik čak tri tvrtke. Jedne u Austriji i dvije u Hrvatskoj. Registrirao ih je u rujnu i za skoro milijun eura kupio poslovni prostor za sjedište tvrtke.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Ivan Turudić Novi glavni državni odvjetnik Što sve ima Turudić: Stan od 120 kvadrata, auto od 67.000 eura, zarađuje i od liječnika, a sad mu plaća drastično raste

>> Bivši premijer izašao pred istražnog suca, sadržaj iskaza nepoznat

>> 'Čudi me da velikan poput Sanadera nije rezervirao arkade'

Sa zadnjeg kata jedne nove luksuzne zgrade u širem središtu Zagreba Sanader je planirao voditi svoj biznis. Prostor je plaćen 900.000 eura, a uredi se prostiru na 336 kvadrata. Te su prostorije, navodno, na vrhu USKOK-ove liste za blokadu. Sanader je u kartici naveo i da posjeduje još neke pokretnine vrijedne milijun i pol kuna. Ima i stan u Splitu, vinograd kod Zaprešića te 25.000 ušteđenih i 105.000 nasljeđenih eura.

'Najvrednija nekretnina koju je Sanader prijavio je njegova obiteljska vila u Kozarčevoj. Tri kata ukupne površine oko 350 kvadrata. Sa svim tim Sanader neće moći raspolagati ako Sud porihvati USKOK-ov zahtjev za blokadom. Posjeduje li bivši premijer i neki novac koji nije prijavio, vjerojatno je jedno od glavnih pitanje kojim se bave istražitelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene