Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeks o bivšem kolegi

'Sanader bi vrlo teško opstao u Saboru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks ponovio je danas da je povratak u Sabor stvar procjene Ive Sanadera, ali i ocijenio da bi povratak u saborske klupe za Sanadera bio neodrživ, jer bi bivši premijer vrlo teško mogao podnijeti nasrtaje oporbe.

'Mislim da bi njegov položaj bio teško izdrživ, zapravo neodrživ kraj pozicije u kojoj bi se našao našao izložen nasrtajima oporbe te da bi vrlo teško mogao podnositi tu svoju situaciju. No, to je stvar njegove procjene i procjene svih okolnosti aktiviranja mandata', rekao je Šeks novinarima nakon sastanka čelnika stranaka vladajuće koalicije u Banskim dvorima. Šeks ne vjeruje u mogućnost da će dio HDZ-ovih zastupnika odanih Sanaderu pokušati opstruirati parlamentarnu većinu. 'Nakon jučerašnjih odluka u Predsjedništvu stranke bilo je razgovora i dogovora sa svim zastupnicima i predsjednicima županijskih odbora i ne vjerujem da bi više od dva ili tri zastupnika mogla opstruirati odluke Predsjedništva stranke. Kad bi ti to i učinili, pitanje je bi li to imalo ikakvog efekta, osim na pukoj verbalnoj razini', ocijenio je Šeks.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanader ponovno u Saboru Vratio se zbog 'nedemokratskog razvoja događaja' Slika nije dostupna VIDEO: 'Malo vitra' uzburkalo Sabor Sanader sjeo u prvi red, nakon svađe premješten

>> Kosor: Imam povjerenje u Luku Bebića

Ponovio je da je izbjegnuta bilo kakva parlamentarna, a time i državna kriza, te da ne postoje pretpostavke za prijevremene parlamentarne izbore. 'Praktično govoreći, ta moguća frakcija kod zastupnika HDZ-a ni u minimalnoj mjeri ne može ugroziti ni koaliciju, ni vladu', rekao je Šeks. Kazao je i da situacija u HDZ-u jučer nije bila dramatična. 'Bilo je samo vrlo odgovorno. U tih devet sati trebalo je donijeti odluke na užem predsjedništvu, koje se sastoji od predsjednice stranke, zamjenika predsjednice, šest potpredsjednika i glavnog tajnika. Uže predsjedništvo bilo je čvrsto i jedinstveno, kako u pogledu dijagnoze, tako i u pogledu primijenjene terapije', rekao je Šeks te dodao da su 'dijagnozu i terapiju' jednoglasno podržali i predsjednici svih županijskih organizacija HDZ-a.

'Najveći dio onih koji su bili namamljeni, izmanipulirani i prevareni shvatio je svoju zabludu. Ovih nekoliko preostalih to će ovih dana i sami shvatiti i razumijeti', rekao je Šeks, ističući da su vladajuća koalicija i vlada stabilne, a 'neuspjeli i nepodobni pokušaj političkog puča osujećen, ugušen i spriječen'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene