456806
456806
456806
456806
456806

Sanacijski upravitelj Studentskog centra kaže da se plaće isplaćuju na vrijeme

  • , 11.11.2016., 19:09
  • Autor:
  • komentara

"SC Zagreb, kao poslodavac, nije prekinuo postupak kolektivnog mirenja. Postupak kolektivnog mirenja prekinuli su jednostrano sindikati", kazao je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj.

 
 
 
 
Studentski centar u Zagrebu (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Studentski centar u Zagrebu (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Sanacijski upravitelj Studentskog centra (SC) u Zagrebu Mirko Bošnjak u petak je poručio kako nema opravdanog razloga najavom štrajka uznemiravati studente i radnike SC-a Zagreb u kojem, kaže, unatoč postupku sanacije, prava radnika nisu ugrožena - plaće se isplaćuju na vrijeme.

"SC Zagreb, kao poslodavac, nije prekinuo postupak kolektivnog mirenja. Postupak kolektivnog mirenja prekinuli su jednostrano sindikati. U komunikaciji sa sindikatom pokušavamo smiriti tenzije i nastaviti postupak kolektivnog mirenja", istaknuo je Bošnjak.

Tvrdi kako "nema opravdanog razloga najavom štrajka uznemiravati studente i radnike SC-a Zagreb. Studentski centar postoji zbog studenata i obavezni smo studentima pružiti kvalitetnu uslugu".

"Postoje razni načini boriti se za prava radnika. Eventualno obustavljanje usluge prehrane studentima upitno je i kontraproduktivno", poručio je sanacijski upravitelj Studentskog centra (SC) u Zagrebu Mirko Bošnjak.

Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom Studentskom centru (SC) najavili su štrajk za srijedu, 16. studenoga, jer nije potpisan već usuglašeni kolektivni ugovor (KU), te su poručili da će štrajkati dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Predsjednica sindikalnog pregovaračkog odbora Biserka Sertić podsjetila je na konferenciji za novinare da su kolektivni pregovori počeli u lipnju prošle godine, a 14. srpnja ove godine, nakon 13 sastanaka, usuglašen je i obostrano prihvaćen tekst KU-a. No, nakon sjednice Sanacijskog vijeća SC-a, 12. rujna, stigla je pisana odluka u kojoj se kaže da KU mogu potpisati samo nakon završetka sanacije, što Sertić ocjenjuje apsurdnim jer, nakon sanacije, više neće biti Sanacijskog vijeća.

Sindikalci su pisali bivšem i sadašnjem premijeru i ministrima, kao i predsjedniku Sabora, da pomognu u rješavanju spora mirnim putem, no do danas ih nitko nije kontaktirao, pa su zaključili da je jedino štrajkom moguće osigurati potpisivanje KU-a.

Oko 70 posto zaposlenika SC-a je sindikalno organizirano, pa će se vidjeti kako će se moći organizirati posao u radnim jedinicama. "Žao nam je što će studenti biti zakinuti, ali nemamo drugog izbora", poručila je Sertić. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se