Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Sad

Studenti napadnuti dok su lijepili plakate s podacima o lošem stanju menze

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neformalna studentska organizacija pokrenula je anketu o uvjetima u menzi. Ispunilo ju je 1356 studenata, a rezultate su htjeli naljepiti kako bi ih svi vidjeli. No, dok su lijepili letke, napao ih je mladić i počeo trgati plakate i bacati ih u smeće.

Grupa studenata iz neformalne studentske organizacije STAV napadnuta je u ponedjeljak u kampusu Univerziteta u Novom Sadu u Srbiji. Dok su studenti lijepili plakate s podacima o stanju u studentskoj menzi prišao im je netko koga su kasnije identificirali kao predsjednika mladeži Srpske napredne stranke i, osim verbalnog napada, uništio nekoliko desetina plakata.

"Prvo nas je snimao, a kada smo se kolegica i ja pomaknule nekoliko metara dalje, krenuo je čupati plakate, trgati ih. Kada smo ga pitale zašto to radi jer nije zabranjeno lijepljenje plakata na tom mjestu, počelo je verbalno vrijeđanje – da smo Đilasovi, da smo plaćeni 619 milijuna eura i tako dalje", istakla je Doroteja Antić iz STAV-a, a prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Maloljetnici privedeni zbog zlostavljanja vršnjaka Privela ih policija Vršnjaci vrijeđali, tukli i ponižavali 14-godišnjaka: Jedan sve snimao i proširio društvenim mrežama

Preostalu hrpu plakata napadač je pokušao baciti u smeće.

"Zapravo, uspjeli smo zalijepiti jedan dio, ali je drugi dio on poskidao", dodala je Antić i objasnila da će nakon konzultacija s grupom odlučiti hoće li ga prijaviti policiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija djevojčica na intenzivnoj Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje

Na plakatima su se nalazili podaci iz ankete koju su ispunjavali studenti, a koji se tiču uvjeta u menzi. STAV je, naime, prije desetak dana pokrenuo anketu kako bi istražio što studenti misle o menzi u Novosadskom univerzitetu, a ispunilo ju je 1356 studenata.

Rezultati su pokazali da je stanje izuzetno loše.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene