Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na drugačiji način

FOTO Fićo i klupica šalju bitnu poruku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije 11 godina u Samoboru je pokrenuta akcija uklanjanja olupina.

Jedna gradska klupa u Samoboru postat će nositelj poruke 'Prirodu biraj i recikliraj'. Naime, Turistička zajednica grada Samobora će povodom Dana planeta Zemlje na središnji gradski trg postaviti olupinu na posve drugačiji način.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od jutra do ponoći Žestokim tempom živi samoborska Sraka ovih dana Slika nije dostupna Ukrasile ga pahulje GRAD KAO S RAZGLEDNICE Prepoznajete li ga pod snijegom?

'Na gradskoj klupi na Trgu kralja Tomislava 5 naći će se olupina fiće u idiličnom okolišu (ne)taknute prirode', obavijestili su.

Sve građane pozvali su na druženje uz klopicu i klupicu i to u petak 24. travnja od 11 sati. Cilj je još jednom zajednički uputiti javni poziv na očuvanje okoliša.

Pogledajte što čagljevi rade na Pelješcu

Idejni začetnik akcije uklanjanja olupina je Romeo Ibrišević. On je i autor fotografije fotografije fiće u idiličnom okolišu (ne)taknute prirode. Akcija je započela prije 11 godina u Samoboru, a do sada je, izvijestila je samoborska TZ, iz prirode uklonjeno i na reciklažu odvezeno više od 15 000 auto olupina.

'Naš umjetnik i sugrađanin se umorio i odlučio sjesti na klupicu te razmisliti kako će s partnerima udrugom Zelene stope i Renault Hrvatska nastaviti akciju sve dok i posljednja olupina ne skonča na reciklažnom dvorištu CIOS-a', stoji u piropćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene