Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nesuglasica oko Kolinde?

Ruža Tomašić napušta HSP AS?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje je li moguće da zbog nesporazuma s glavnim tajnikom napusti stranku te da na parlamentarne izbore iziđe s nezavisnom listom, Ruža Tomašić je rekla: 'Do sljedećih izbora ima jako puno vremena'.

Predsjednica HSP AS-a Ruža Tomašić rekla je da i dalje podržava Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu Hrvatske, ali je naglasila da od HDZ-a očekuje partnersko ponašanje ili dogovor. 'Od samog sam početka rekla da je podržavam, još i prije nego je moja stranka oko toga zauzela službeno stajalište. Ali ipak od HDZ-a očekujem nekakvo partnersko ponašanje ili dogovor. Ako žele da dam konkretnu podršku gospođi Grabar Kitarović onda se sa mnom trebaju dogovoriti. Ne očekuju valjda da će me nazvati dan ranije da se pojavim na nekom skupu i još mi pritom reći što moram govoriti, izjavila je Tomašić za Novi List

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IPAK ULAZI U SABOR? Pauletić ne odustaje: "Ako je moje zakonsko pravo da mijenjam Tomašić u Saboru, to ću i učiniti" Slika nije dostupna Anonimna poruka Ruža Tomašić u buketu dobila prijetnju: "Najavljuju akciju protiv mene. Buket je u smeću, poruku čuvam"

Glavni tajnik HSPAS-a Pero Ćorić najavio je da će stranka održati tri stranačka motivacijska skupa kako bi se iskazala podrška Kolindi Grabar Kitarović. 'Jedan će se održati 28. studenog u Zagrebu, drugi dan kasnije u Vukovaru dok će treći biti u Zadru za kojeg još nemamo točan termin. Na njima će se pojaviti gospođa Grabar Kitarović, a očekujemo i da se pojavi naša predsjednica Ruža Tomašić', rekao je Ćorić za Novi List.

Tomašić: 'I cajke bi mogle dobiti mandat samo zato jer su poznate'

Novi List piše da su Tomašić i Ćorić prije nekoliko tjedana imali javni sukob oko toga treba li podržati HDZ-ovo protivljenja uvođenju preferencijalnog glasovanja. Ćorić je bio za HDZ, a Tomašić za preferencijalno glasovanje. Konačni ishod sukoba bit će poznat 8. studenog na sjednici predsjedništva HSPAS-a.

Na pitanje je li moguće da zbog nesporazuma s Ćorićem napusti stranku te da na parlamentarne izbore iziđe s nezavisnom listom, Tomašić je rekla: 'Do sljedećih izbora ima jako puno vremena'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene