Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno zapjevali

Ruski dobrovoljci pridružili se Srbima na barikadama u Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na glavnom mostu na rijeci Ibar albanski državljanin iz južnog dijela kosovske Mitrovice buldožerom je pokušao probiti barikadu na mostu. U međuvremenu, kosovskim Srbima podršku su dali ruski dobrovoljci.

Incident se dogodio oko 13:00 sati, piše Blic. Albanski državljanin je uhićen i zadržan u policijskoj stanici u južnom dijelu grada, potvrdio je glasnogovornik Kosovske policijske službe Besim Hoti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSTIGNUT DOGOVOR Vučić nakon sastanka sa Srbima na Kosovu: "Ujutro počinje uklanjanje barikada" Neredi na Kosovu - 2 Barikade na sjeveru Kosova Traži se rješenje za krizu: SAD i EU objavili zajedničko priopćenje o situaciji na Kosovu

Na srpskim barikadama nije zabilježen ni jedan incident. Srbi su postavili dvije nove barikade, jedna u blizini prijelaza Brnjak, a druga u blizini Jagnjenice. Tako se broj barikada povećao na 18.

Reuters javlja da su kosovski Srbi odlučili ostati na barikadama usprkos pozivu predsjednika Srbije Borisa Tadića da se za svoja prava bore na dostojanstven način. U međuvremenu su se kosovskim Srbima u znak podrške pridružili i Rusi dobrovoljci. Zajedno su tako kratili vrijeme na barikadama pjevajući pjesme i noseći slike s pravoslavnim ikonama.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene