454150
454150
454150
454150
454150

TOLUŠIĆA ČEKA BORBA, ALI IPAK PRIZNAJE "Resor koji grca u problemima je pun izazova"

  • , 20.10.2016., 08:50
  • Autor:
  • komentara

Kada uđe u ministarstvo poljoprivrede, starog ministra s novim resorom Tomislava Tolušića, dočekat će ruralni razvoj. No, fondovi s kojima se i dosad bavio nisu u poljoprivredi jedini problem. Dočekat će ga i problemi u mljekarstvu koje ponovno bilježi pad proizvodnje, a mljekari ga već upozoravaju da će se taj trend i nastaviti.

 
 
 
 
Izazovi u poljoprivredi (Video: Dnevnik Nove TV)
Izazovi u poljoprivredi (Video: Dnevnik Nove TV)

I dalje pada proizvodnja mlijeka te je manja za tri tisuće tona. ''Svjedoci smo da je cijena mlijeka drastično niska i sramotno niska i svi koji nisu morali hraniti krave i proizvoditi mlijeko su se krava riješili'', rekao je Kristijan Pandek, stočar.

Upravo niska cijena i skupa proizvodnja su, kaže Kristijan, glavni problemi mljekara. A svoj vapaj uputili su i voćari. U promjenama ruralnog razvoja očekuju nove natječaje po novim pravilima.

''Do sada su veliki povlačili sredstva, ako se desi da će se preferirati mala i srednja gospodarstva onda bismo mogli očekivati nekakav napredak'', rekao je Željko Ledinski, predsjednik Hrvatske voćarske zajednice.

Napredak bi trebalo donijeti i navodnjavanje, koje stoji u vladinu programu. I to putem europskih fondova, u što nade polaže i gospodarska komora. ''Njihova provedba mora biti jednostavna, jasna i neometana i moramo zajedno učiniti maksimum da najbolje iskoristimo raspoloživa sredstva'', kaže Žaklina Jurić iz HGK-a, Sektora poljoprivrede.

Novi ministar dolazi iz resora fondova u kojima, kaže, novca ima. 'Do sada je dodijeljeno negdje oko šest posto sredstava. Novaca ima više nego dovoljno i do kraja godine možemo plasirati stotinjak milijuna eura na tržište poljoprivrede'', rekao je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede.

Resor koji grca u problemima je pun izazova, kaže sam Tolušić, uvjeren da će brzo napraviti vidljive promjene.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se