Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Gosti se vraćaju

ČEMU DUGUJU REZULTATE? Otkrivamo tajnu uspjeha turističkog rekordera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rovinj i ove godine bilježi turističke rekorde. Dva dana ranije nego lani ostvario je milijunto noćenje. Nijemci su najčešći gosti, a slijede ih Austrijanci, domaći gosti i Talijani.

Rezultate, tvrde Rovinjani, ne duguju samo suncu i moru već i svakodnevnim manifestacijama, sportskim, kulturnim i zabavnim događajima.

Pročitajte i ovo Odlična turistička podsezona - 5 Odlične brojke Ima ih sve više i ne kriju oduševljenje: "Nevjerojatno je sve - od ljudi, grada, ambijenta do zgrada" Turisti u Rovinju, ilustracija - 4 Prizori koje smo jedva čekali Život se vraća na ulice turističkih odredišta: Restorani puni, građani puni optimizma, a na plaži je sve više ljudi

U hotelima gotovo da i nema praznih soba. Rovinj vrvi turistima koji ga uvijek iznova žele istražiti. Hotelijeri zadovoljni. Rezervacije popunjene i za srpanj i za kolovoz. Za goste uvijek smišljaju nove ponude.

Dokaz da Rovinj privlači goste i izvan sezone, povećanje je od 4 posto u noćenjima od početka godine.

Joani iz Poljske i njenoj obitelji ovo je drugi posjet Rovinju. Lijepo sjećanje, dobra usluga i fina hrana potakli su ih da se vrate. "Zbog plaža, ali i zbog samog grada i ponude, dobre zabave za djecu, rekla bi da je idealno za odmor s obitelji", kaže ona.

Za svakog ponešto. Dovoljno da se svi koji dođu dobro provedu i zapamte odmor o kojemu će još mnogo govoriti. Ima li bolje reklame?

Rovinj je odredište koje iznimno puno radi na ponudi turističkih proizvoda. Gostima ovdje zasigurno nikad nije dosadno. Samo danas ih je u Rovinju bilo više od 20 tisuća.

S druge pak strane, tu su i mirniji dijelovi Rovinja gdje mogu otići gosti koji žele možda malo romantičniji odmor. Tu su i izleti, Crveni otok kojeg voli posjetiti većina gostiju. I ono na čemu Rovinj već nekoliko godina uspješno radi je podizanje kategorije destinacije.

Tako raspolaže s tri hotela s pet zvjezdica, četiri s četiri zvjezdice, velikim brojem kreveta u naseljima, kampovima i privatnom smještaju s četiri zvjezdice. Trenutačno je i pri kraju izgradnja novog resorta namjenjenog obiteljskom odmoru s djecom s 560 kreveta, igralištima, igraonicama, bazenima, welnesom, adrenalinskim parkom.

U njega je uloženo 300 milijuna kuna, a novih pola milijuna uložit će se u rušenje i obnovu hotela Park, planira se i obnova ACI marine, uređenja plaža. Dakle, cijeli grad živi turizam u kojeg se puno i na sve načine ulaže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene