442648
442648
442648
442648
442648

ČEMU DUGUJU REZULTATE? Otkrivamo tajnu uspjeha turističkog rekordera

  • , 08.07.2016., 07:24
  • Autor:
  • komentara

Rovinj i ove godine bilježi turističke rekorde. Dva dana ranije nego lani ostvario je milijunto noćenje. Nijemci su najčešći gosti, a slijede ih Austrijanci, domaći gosti i Talijani.

 
 
 
 
Milijunto noćenje u Rovinju (Video: Dnevnik Nove TV)
Milijunto noćenje u Rovinju (Video: Dnevnik Nove TV)

Rezultate, tvrde Rovinjani, ne duguju samo suncu i moru već i svakodnevnim manifestacijama, sportskim, kulturnim i zabavnim događajima.

U hotelima gotovo da i nema praznih soba. Rovinj vrvi turistima koji ga uvijek iznova žele istražiti. Hotelijeri zadovoljni. Rezervacije popunjene i za srpanj i za kolovoz. Za goste uvijek smišljaju nove ponude.

Dokaz da Rovinj privlači goste i izvan sezone, povećanje je od 4 posto u noćenjima od početka godine.

Joani iz Poljske i njenoj obitelji ovo je drugi posjet Rovinju. Lijepo sjećanje, dobra usluga i fina hrana potakli su ih da se vrate. "Zbog plaža, ali i zbog samog grada i ponude, dobre zabave za djecu, rekla bi da je idealno za odmor s obitelji", kaže ona.

Za svakog ponešto. Dovoljno da se svi koji dođu dobro provedu i zapamte odmor o kojemu će još mnogo govoriti. Ima li bolje reklame?

Rovinj je odredište koje iznimno puno radi na ponudi turističkih proizvoda. Gostima ovdje zasigurno nikad nije dosadno. Samo danas ih je u Rovinju bilo više od 20 tisuća.

S druge pak strane, tu su i mirniji dijelovi Rovinja gdje mogu otići gosti koji žele možda malo romantičniji odmor. Tu su i izleti, Crveni otok kojeg voli posjetiti većina gostiju. I ono na čemu Rovinj već nekoliko godina uspješno radi je podizanje kategorije destinacije.

Tako raspolaže s tri hotela s pet zvjezdica, četiri s četiri zvjezdice, velikim brojem kreveta u naseljima, kampovima i privatnom smještaju s četiri zvjezdice. Trenutačno je i pri kraju izgradnja novog resorta namjenjenog obiteljskom odmoru s djecom s 560 kreveta, igralištima, igraonicama, bazenima, welnesom, adrenalinskim parkom.

U njega je uloženo 300 milijuna kuna, a novih pola milijuna uložit će se u rušenje i obnovu hotela Park, planira se i obnova ACI marine, uređenja plaža. Dakle, cijeli grad živi turizam u kojeg se puno i na sve načine ulaže.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se