Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaklada Nora Šitum

Majka Nore Šitum: To da vrijeme liječi sve rane, ne stoji u praksi, svakim je danom teže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je održana prva konferencija za medije kojom je najavljeno osnivanje Zaklade Nora Šitum. Roditelji prerano umrle djevojčice izvjestili su javnost što će s preostalih 3.316.882, 47 milijuna kuna.

Prvi put nakon tužnog povratka iz Amerike, gdje su proveli zadnje trenutke sa svojom jedinicom Norom Šitum, javnosti su se obratiti Đana i Ivica, roditelji djevojčice čija je sudbina dirnula srca tisuća ljudi diljem regije i svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smještaj za oboljelu djecu i roditelje Zaklada Nore Šitum uskoro počinje s radom Slika nije dostupna Norin sprovod u subotu Obitelj Šitum vratila se u Hrvatsku

'To da vrijeme liječi sve rane ne stoji u praksi, jer što vrijeme prolazi sve je teže', rekla je majka djevojkčice koja je dirnula brojna srca, Đana Atanasovska Šitum.

>>Nora Šitum - djevojčica koja je pokrenula Hrvatsku

Tema konferencije za medije je bio izvještaj o stanju financija nakon humanitarne akcije provedene za Noru, te najava rada Zaklade Nora Šitum koja je u procesu osnivanja.

Đana Atanasovska Šitum i Ivica Šitum izvjestili su javnost kako će s preostalih 3.316.882, 47 milijuna kuna započeti gradnju doma za smještaj roditelja i djece oboljele od malignih bolesti u Zagrebu. Početak gradnje se očekuje na jesen, kao i završetak registracije Zaklade Nora Šitum. Rečeno je i kako se u akciju uključio i Grad Zagreb.

Uoči javne promocije Zaklade, Đana i Ivica su dali intervju dnevnom listu 24 sata, za koji su, među ostalim, rekli kako ih na njihovu prerano umrlu jedinici podsjećaju i gipsani odljev ručice i stopala, koje su im izradili u Dječjoj bolnici Philadelphija, gdje je Noru očekivalo eksperimentalno liječenje, koje mali iscrpljeni organizam, nažalost, nije dočekao. Nora je preminula u Americi 20.ožujka, a njezini roditelji Đana i Ivica svu će ljubav, bol i sjećanje pretočiti u rad Zaklade Nora Šitum.

''To je ono šro nas drži, razmišljajući kako pomoći, samo tako možemo dalje', poručili su roditelji Nora Šitum.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene