Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u SDP-u

Riječki SDP-ovci: Ne izlazimo iz SDP-a, ali upitan je način na koji je Linić smijenjen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP Rijeke održao je zatvoreni sastanak na kojem su podržali Milanovića, ali i Linića.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Vojko Obersnel večeras je nakon proširenog sastanka tog odbora izjavio da riječki SDP neće osnivati novu stranku, niti izlaziti iz SDP-a, no, kako je istaknuo, imaju pravo na svoje stajalište koje su uvijek imali, a u novijoj povijesti se pokazalo da nikad nisu pogriješili.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kako je rekao Obersnel, sastanak su organizirali da bi prijateljski prokomentirali današnje događaje vezane uz smjenu ministra financija Slavka Linića.

Linić: Sve ću reći nakon 25. svibnja

'Kao legalisti, poštujemo donesene odluke i ne smatramo da su počinjene statutarne pogreške. Sve što je učinjeno je pravo predsjednika Vlade i stranke, samo je upitan način na koji se to obavilo', rekao je. Želimo dalje nastaviti stranački rad pripremajući se za izbore za Europski parlament, a o svemu ostalome ćemo razgovarati na stranačkim tijelima, dodao je Obersnel.

Na sastanku zatvorenom za javnost, osim članova riječkog Gradskog odbora, bili su i gradski vijećnici SDP-a. Obersnel je rekao da riječki SDP-ovci uvažavaju predsjednika stranke i njegove odluke, ali isto tako uvažavaju i dugogodišnjeg člana Slavka Linića. Obersnel je istaknuo da Linić uživa potporu svih članova riječkoga Gradskog odbora SDP-a te nitko od sudionika sastanka nije očekivao smjenu Linića na ovaj način.

Osim Gradskog odbora SDP-a okupio se i Županijski odbor na čelu sa Zlatkom Komadinom na kojem Slavko Linić također dobio punu potporu svojih stranačkih kolega iz Rijeke, a sve uoči sjednice Predsjedništva SDP-a koja će se održati u srijedu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene