Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve je bilo po zakonu'

Linić: Sve ću reći nakon 25. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Linić je komentirao odluku premijera Milanovića da on više neće biti ministar financija.

'Sve o predstačajnoj nagodbi oko Spačve d.d. koja danas redovno posluje, redovito plaća svoje obveze i zapošljava 600 ljudi učinjeno je prema zakonu. Kronologija događaja vezana uz predstečajnu nagodbu tvrtke objavljena je na web stranici Ministarstva financija i ne namjeravam ulaziti u bilo kakve polemike oko tog predmeta', rekao je na početku izvanredne konferencije za medije bivši ministar financija Slavko Linić.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Traži pozitivan stav Dok kruže glasine o Zalužnijevoj smjeni, Zelenski objavio: "Planiram veći zahvat od smjene samo jedne osobe" Slika nije dostupna 'Zlouporaba je nemoguća' Milanović: Postavlja se pitanje hoćemo li svaki puta kada netko zagalami stavljati sustav na tzv. 'stres test'

'Samo ću navesti kako je Spačva d.d. od stečajne nagodbe u državni proračun uplatila ukupno 18.966.704,41 kuna. Dakle, osim radnih mjesta, rezultat predstečajnih nagodbi je punjenje proračuna, ali i smanjenje nagomilanih potraživanja', poručio je Linić u kratkom obraćanju koje je sazvao nakon što je premijer Zoran Milanović objavio da više neće biti na čelu ministarstva financija.

'Prihvaćam odluku predsjednika Vlade. Svojoj stranci, kojoj pripadam više od dvadeset godina, ne želim svojim izjavama ni na koji način ugoroziti šanse na izborima za EU parlament. O svemu ostalom govorit ću nakon 25. svibnja. Želio bih se zahvaliti svim svojim suradnicima u ministarstvu, kao i ministrima u Vladi s kojima sam surađivao protekle dvije i pol godine', rekao je i dodao kako smatra da su napravili dobar posao u uvođenju reda u zemlji.

'Također, zahvaljujem se i medijima na praćenju mojeg rada i rada Ministarstva financija u proteklom razdoblju. Svom nasljedniku želim puno, puno uspjeha i da iskoristi sve svoje znanje koje ima da na neki način novim rezultatima učini sve da život u Hrvatskoj bude malo lakši', rekao je Linić.

'Ne vidim mogućnost za daljnju suradnju'

Milanović je odluku o njegovom odlasku objavio na konferenciji za medije na kojoj je poručio kako više ne vidi mogućnost za nastavak zajedničke suradnje.

Milanović smijenio Linića: Država se ne smije oštećivati

Linićev odlazak uslijedio je nakon višemjesečnih napetosti u njihovom odnosu, a na mjestu šefa financija naslijedit će ga njegov dosadašnji pomoćnik Boris Lalovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene