467240
467240
467240
467240
467240

Pogledajte odgovor rektora Borasa na pitalicu za prvašiće

  • , 17.02.2017., 18:01
  • Autor:
  • komentara

Novinare je zanimalo zna li rektor Damir Boras odgovor na pitalicu zbog koje je polovica učenika u jednom prvom razredu dobila jedinicu.

 
 
 
 
 
Pitalica za prvašiće (Video: Vijesti u 17 h)
Pitalica za prvašiće (Video: Vijesti u 17 h)

Pravi hit na internetu postala je objava majke jednog prvašića. Požalila se, naime, kako je polovica učenika u razredu njezina djeteta dobila jedinicu jer nisu znali riješiti zadane pitalice o danima u tjednu. Jedna od njih glasi: "Sedmero njih uokrug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate ." Točan odgovor je "dani u tjednu", novinari su isto pitali i rektora Damira Borasa - koji se baš i nije snašao.

''Ja uvijek imam asocijaciju da se vrte 7 Palčića, 7 ovih ili onih, to je prva asocijacija", rekao je rektor Boras i nastavio.

''To nije krug, slijed vremenski nije krug. Samo u Kini smatraju da je to žrvanj. Osnovna percepcija vremena je to, zato je zagonetka malo izokrenuta i većina djece to neće tako povezati. Da su pitali na drugi način bi bili. Zagonetke moraju biti za razvijanje kreativnosti, a ne da ih zafrknete i onda tome date krivu ocjenu. To je potpuno krivo. Ako su dobili jedan onda je kriva profesorica'', rekao je Boras.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se