Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekorder izbora

Ovo je grad s najviše saborskih zastupnika po broju stanovnika, građani im poslali poruku: "Znamo da nisu u dobrim odnosima..."

Aktualno Galerija Trilj - 3 Trilj - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Trilj - 2 Trilj - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Trilj - 1 Trilj - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Trilj - 4 Galerija 1/4 >>
I dok stranke pokušavaju dogovoriti suradnje i osigurati vladajuću koaliciju, reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić zaputila se u grad koji je rekorder ovih izbora.

Jedan od rekordera parlamentarnih izbora je grad Trilj. Imat će najviše saborskih zastupnika po broju stanovnika.

U gradu Trilju je 7767 birača i zastupat će ih dva saborska zastupnika, bivši i sadašnji gradonačelnik. Po tome su rekorder izbora.

  Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari"

Reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić zaputila se u Trilj istražiti što građani misle o njihova dva zastupnika.

"Meni su oba dva okej, ja sam i s jednim i drugim, bez obzira na stranku, dobar. I drago mi je, neka su prošli“, rekao je Nediljko Burazin.

  Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

Njegov sumještanin Paulo Vuković nešto je skeptičniji:

"A ja se toplo nadam da će se zalagat za ovaj kraj, međutim opće je poznato da ni oni međusobno nisu u nekim idealnim odnosima, ali nadam se za dobrobit ovog kraja - da će ipak surađivati skupa."

  Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

Budući da je ovaj grad dao zastupnika iz HDZ-a i Domovinskog pokreta ovo je bila idealna prilika za komentar moguće suradnje.

"Opcije i slaganje buduće Vlade...to prepuštam predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću“, rekao je Ivan Bugarin, gradonačelnik Trilja (HDZ) dok je njegov kolega Domovinskog pokreta, Ivan Šip, nešto skloniji suradnji.

Pročitajte i ovo Robert Jankovics ne zna ništa o tome Zastupnik mađarske manjine Jankovics: "Nije me zvao Milanović, a niti premijer Orban"

"Što se tiče suradnje, mogu reći da su svi aktualni projekti nastali ili započeli u mojim mandatima. Dio ih je završen, a dio ne. Na tom području se jedino može surađivati – za dobro naših ljudi“, rekao je Šipić.

Ono puno važnije od moguće suradnje HDZ-a i Domovinskog pokreta Triljanima je da se njihov glas dovoljno daleko čuje.

"Uglavnom da bude bolje i radna mjesta i da živne grad kao grad“, rekao je Nediljko Burazin, a s njime se slaže i Ema Čabo.

"Malo bi možda unosniji posao, bolji i manje fizički težak."

  Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

Pitanja o demografiji gradonačelnik i budući saborski zastupnik se ne boji. Iako mnogi odlaze u veće gradove, kaže - puno mladih i ostaje.

"U zadnje dvije godine imamo 68 građevinskih dozvola za stambene kuće, tako da mislim da problem demografije polako dolazi kraju“, rekao je Bugarin.

  Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Odgovor Ustavnom sudu Tomašević: "Odluka Ustavnog suda je protuustavna"

Oba buduća zastupnika nekad su zajedno bila u HDZ-u, a Šipić je već sjedio u Saboru. Triljani očekuju suradnju - barem što se tiče Cetinskog kraja.

"On svoje funkcije mora održavat, a ako ne izdržava, treba ga mijenjati. Po meni bi ga trebalo mijenjati odmah, istoga časa. Ako nije svoju obavezu ispunio, mijenjaj ga", rekao je Anđelko iz Trilja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene