Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaju u istražnom zatvoru

Redari optuženi za Sabljino ubojstvo izjasnili se da nisu krivi: Na suđenu pročitani detalji događaja iz kobne noći

Aktualno Galerija Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 3 Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kristijan Knego na suđenju za ubojstvo Tomislva Sablje Kristijan Knego na suđenju za ubojstvo Tomislva Sablje Foto: Damjan Tadic/Cropix Dorian Mraković na suđenju za ubojstvo Tomislava Sablje Dorian Mraković na suđenju za ubojstvo Tomislava Sablje Foto: Damjan Tadic/Cropix Dorian Mraković na suđenju za ubojstvo Tomislava Sablje Dorian Mraković na suđenju za ubojstvo Tomislava Sablje Foto: Damjan Tadic/Cropix +3 Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 1 Galerija 1/8 >>
Klupski redar Kristijan Knego i bivši policajac Dorian Mraković izjasnili su se u ponedjeljak na Županijskom sudu da nisu krivi za ubojstvo Tomislava Sablje, koje se dogodilo u jutarnjim satima 22. travnja 2023. u zagrebačkom noćnom klubu Ritz.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) u Zagrebu, klupski redar Kristijan Knego optužen je za Sabljino ubojstvo, a bivši policajac Dorian Mraković za pomaganje u tom ubojstvu.

Zagrebački ŽDO u optužnici navodi da je Knego kao voditelj zaštitara, 22. travnja 2023. oko 4:20 sati u noćnom klubu, nakon sukoba Tomislava Sablje i jednog gosta, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju koji je preminuo na mjestu događaja.

Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića, koji je u klubu radio kao zaštitar, da mu iz automobila donese svoj pištolj što je Mraković i učinio "pristajući da prvookrivljenik tijekom sukoba usmrti oštećenika".

Pročitajte i ovo Ilustracija Blagdanski tjedan Blagdanska kupovina u posljednji čas: Pogledajte koje trgovine i centri danas rade

Mediji su ranije izvijestili da je Knego, zaštitar tvrtke Bilić-Erić, ispalio hice iz pištolja kojeg mu je donio Mraković, suspendirani policajac koji je na crno redario u Ritzu na zagrebačkoj Trešnjevci. Mraković je, dodaju, došao nekoliko sati kasnije u policiju, kojoj je predao oba pištolja.

Ubijeni Sabljo bio je Uskokov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić koji je također imao problema sa zakonom. 

"Razumio sam i nisam kriv", rekao je na sudu Kristijan Knego.

"Ne smatram se krivim", rekao je Dorian Mraković.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu

Knego je zatražio da se suđenje zatvori za javnost, no sud je taj prijedlog odbio. Uslijedilo je čitanje iskaza 40-ak svjedoka. Nakon više od 5 sati ročiste je prekinuto. Odvjetnici okrivljenika o postupku poručuju:

"Pročitani su iskazi svih svjedoka ispitanih tijekom istrage, pregledana je materijalna dokumenacija i nalazi i mišljenja vještaka. Zamjenica državnog odvjetnika zatražila je rok od sedam dana za izmjenu optužnice dok je sud odlučio dodatno ispitati sudskog medicinskog vještaka", rekla je odvjetnica Ivana Špehar Janković.

ŽDO je dobilo rok od tri dana za dostaviti u spis izmijenjenu optužnicu protiv okrivljenika. 

Obojica ostaju u istražnom zatvoru, a novo ročište zakazano je 9. siječnja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene