Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijete u dobi od 20 mjeseci

Ravnatelj bolnice o tragediji u Slavonskom Brodu: "Dijete nije bilo zapušteno niti je bilo vanjskih znakova traume"

Ravnatelj bolnice u Slavonskom Brodu Josip Samardžić potvrdio je da nije bilo tragova nasilne ili sumnjive smrti dječaka koji je sredinom prosinca preminuo u bolnici.

Slučaj 20-mjesečnog dječaka koji je umro u slavonskobrodskoj Općoj bolnici sredinom prosinca prošle godine još uvijek je otvoren, a ravnatelj te bolnice Josip Samardžić potvrdio je da nije bilo tragova nasilne ili sumnjive smrti. 

Ravnatelj Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” Josip Samardžić opisao je tijek događaja od 13. prosinca prošle godine kad je dijete došlo u bolnicu.

"13. prosinca smo zaprimili poziv djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije da dovoze dijete u dobi od godinu i osam mjeseci. Nakon reanimacije u transportu, na hitnom prijemu ga je dočekao tim za reanimaciju i pedijatri. Nastavljeno je s reanimacijom po službenom protokolu, a nakon sat vremena reanimacije, proglašena je smrt", rekao je Samardžić.

Taj tragični događaj, naglasio je, potresao je sve nas medicinsko osoblje i cijelu zajednicu, a na ovaj način još jednom izražavam sućut obitelji preminulog djeteta.

Od ravnateljice Područnog ureda Centra za socijalu skrb Slavonski Brod još nije stigao odgovor na upit zašto sustav nije reagirao na vrijeme i smjestio dijete u dom ili udomiteljsku obitelj.

Na pitanje novinara ravnatelju bolnice jesu li uvjeti u kojima je dijete živjelo mogli utjecati na njegovo zdravstveno stanje, odgovorio je da dijete nije bilo zapušteno niti je bilo vanjskih znakova traume. 

"Dijete je dovezeno bez vidljivih vanjskih znakova traume, nije bilo zapušteno, dovezeno je u čistoj odjeći. Uzrok smrti je kardio- respiratorna insuficijencija nepoznatog uzroka. Obdukcija je napravljena, očekuju se još samo histološki nalazi", rekao je.

Dodao je da je dijete, prije tog tragičnog događaja, bilo u bolnici u dva navrata na ambulantnom liječenju zbog temperature i kašlja, ništa sumnjivo.

Pročitajte i ovo Crveno more - 4 ANALIZA IVANA ODRČIĆA Opasnost na pomolu: Ovo je sjeme za novi rast cijena, ali i za novu radikalizaciju Europe

Trenutačno, u bolnici je još jedno dijete iz te obitelji, a ravnatelj kaže da je hospitalizirano iz zdravstvenih razloga. Hospitalizacija je u tijeku, kao i kontakti s Centrom za socijalnu skrb u smislu daljnjeg tretmana djeteta.

Novinari koji su posjetili mjesto i roditelje tragično umrlog djeteta tvrde da roditelji, unatoč intelektualnim teškoćama koje imaju, žive uredno, skromno i brižno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene