Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odbio zahtjev drugog suda

Klara Buntić podnijela zahtjev za razvod, za Dnevnik Nove TV progovorila i Denisova prva supruga: "Nikada nije digao ruku na mene"

Sud u Širokom Brijegu je odbacio zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za izuzećem u predmetu protiv Denisa Buntića.

Općinski sud u Ljubuškom koji je donio odluku o puštanju Denisa Buntića na slobodu, nakon što ga je supruga prijavila za obiteljsko nasilje i policija kod kuće pronašla arsenal oružja, sada traži izuzeće - jer na tom istom tom sudu radi Buntićeva majka.

"S obzirom na to da je majka osumnjičenika zaposlenica suda, izvanraspravno vijeće je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg da odredi drugi nadležni sud", izvijestili su iz Općinskog suda u Ljubuškom.

Ali taj zahtjev ekspresno je odbijen. Potvrdila je za Dnevnik Nove TV predsjednica Županijskog suda Široki Brijeg Katica Artuković i to jer ga je podnijela osoba koja nije ovlaštena za to. Na tu odluku nije dopuštena žalba.

"Županijski sud u Širokom onda može za stvarno nadležni sud odrediti Općinski sud u Širokom Brijegu", kazao je Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Denis Buntić mora se svakodnevno javljati u policiju i žrtvi ne smije prilaziti na manje od 100 metara, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid. Njegova supruga za Dnevnik Nove TV potvrdila je da se nalazi na sigurnom te da pokreće brakorazvodnu parnicu, a svoju stranu priče iznijela je i prva supruga.

Pročitajte i ovo Bregana Uskoro sastanak s Božinovićem Slovenski ministar objasnio što se mijenja na granici te poručio: "Ne radi se o ponovnoj uspostavi unutarnje kontrole"

"S Denisom Buntićem sam provela 17 godina. Kada smo se razišli sporazumo u našem braku Denis Bunčić nikada nije digao ruku na mene niti sam bila izložena nasilju od strane svog bivšeg supruga. Tako smo se na najnormalniji način dogovarali o brizi naše djece", kazala je Buntićeva prva supruga Ana Primorac te priznaje da ju jako iznenađuje slučaj obiteljskog nasilja.

Pročitajte i ovo Bregana Uskoro sastanak s Božinovićem Slovenski ministar objasnio što se mijenja na granici te poručio: "Ne radi se o ponovnoj uspostavi unutarnje kontrole"

Na pitanje je li ikad prema njoj bio agresivan, Primorac odgovara da nije bio "apsolutno nikada".

O žalbi Tužiteljstva ipak bi na kraju trebalo odlučivati Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene