451717
451717
451717
451717
451717

Ostojić predao kandidaturu: 'Vjerujem da će borba biti fer i demokratska'

  • , 28.09.2016., 10:54
  • Autor:
  • komentara

Ranko Ostojić predao je kandidaturu za predsjednika SDP-a.

 
 
 
 
Ranko Ostojić predao kandidaturu za šefa SDP-a (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Ranko Ostojić predao kandidaturu za šefa SDP-a (Video: Vijesti Nove TV u 14)

"Predao sam kandidaturu za predsjednika SDP-a Hrvatske kao što sam to i najavio. Vjerujem da ćemo u fer demokratskoj borbi pokazati tko je bolji za predsjednika SDP-a. Mislim da su programi naše politike najvažnija stvar o kojima moramo razgovarati i u ovih dva mjeseca kampanje upravo ću se za to zalagati", kazao je Ostojić.

Podsjetimo, Davor Bernardić, Orsat Miljenić i Gordana Sobol svoje su kandidature predali u utorak. Kandidaturu je predala i Vesna Škulić.

"Sljedeća faza je skupljanje potpisa, obilazak terena, prezentiranje članovima. Veselim se ovom što je preda mnom, što ćemo se svi zajedno predstaviti članovima, izložiti što smo napravili do sada, tko je imao uspjehe, tko je imao neuspjehe, što predlažemo, što nudimo, i članice i članovi će izabrati na kraju", izjavio je Miljenić koji je kandidaturu predao u društvu s bivšim ministrom financija Borisom Lalovcem, koji mu je šef kampanje.

Bernardić je pak kazao da je vrijeme da "njegova generacija  tridesetogodišnjaka preuzme odgovornost za Hrvatsku i ponudi Hrvatskoj razvoj i perspektivu".

"Želja mi je da se moj prijatelj, inženjer elektrotehnike u Dublinu ili fizičar u CERN-u, mogu vratiti u Hrvatsku i nastaviti život bez straha za svoju egzistenciju", rekao je Bernardić koji smatra da SDP-u ne treba novo lice, već spoj mladosti i iskustva.

Gordana Sobol rekla je da očekuje fer kampanju te da lokalne organizacije SDP-a jednako tretiraju sve kandidate. "Očekujem i da svi kandidati koji su najavili kandidature ostanu u toj trci i da se borimo za drugi krug", rekla je Sobol.

Da će se kandidirati za predsjednika SDP-a najavili su i Tonino Picula, Domagoj Hajduković, Karolina Leaković. Izbori u SDP-u održat će se 19. studenog.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se