Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljeno - pronađeno

Samozatajni junaci autocesta: Dalibor i Darko već godinama pomažu putnicima - "Jurili smo za kombijem da im vratimo - dijete..."

Vozač, HAC (Foto: Dnevnik.hr)
Vozač, HAC (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ophodar Dalibor Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) Ophodar Dalibor Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Novčanik na putu (Foto: Dnevnik.hr) Novčanik na putu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ophodar Darko Borić (Foto: Dnevnik.hr) Ophodar Darko Borić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pronađen novčanik (Foto: Dnevnik.hr) Pronađen novčanik (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 HAC-ov kombi (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Ukoliko izgubite osobne dokumente ili novac na autocesti, ne brinite jer Dalibor i Darko koji rade u ophodnjama u HAC-u sve nađu i vrate vlasniku, i tako već godinama.

Dva radnika odrađivala su još jedan dan u uredu HAC-ove ophodnje te već 18. put našli i vratili nekome njegove dokumente ili novac.

Pročitajte i ovo Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a Prometna nesreća - 2 Vozač u bolnici Kolege u šoku nakon smrti radnika HAC-a: "Ljudi, koncentrirajte se, pazimo jedni na druge"

Svaki dan u svom vozilu prođu na stotine kilometara. Prije nekoliko dana zaustavili su se kod Žute Lokve jer su uz cestu pronašli novčanik i izgubljene dokumente.

"Preko Facebooka i Instagrama pronašli smo vlasnika dokumenata i kontaktirali ga u roku od desetak sati", kaže Darko Borić.

Nije im, kažu, nikada palo na pamet da nešto od tih stvari zadrže za sebe. Darkov kolega, ophodar Dalibor Pavlović govori nam da nije prvi put da nešto nađu, ali da "nikada ne bi ništa zadržao što nije njegovo".

"Čovjek je bio veseo jer bi još morao tjedan dana ostati u Hrvatskoj dok izvadi sve nove dokumente, a radi i živi u Frankfurtu", govori nam Darko.

Dodaje kako je ovo bio "već osamnaesti put" da su pronašli dokumente i vratili ih. "A bilo je još i novca i mobitela i raznoraznih stvari", pojašnjava.

Dalibor se pak prisjetio i zanimljive anegdote. "Mislim da se radilo o Slovacima, ostavili su dijete na odmorištu Brinje." Darko na to nadodaje da je "napušteno dijete plakalo i trčalo za kombijem“. Kaže da ih je bilo puno u kombiju pa nisu vidjeli da im nedostaje dijete.

"Skužili smo o čemu se radi, stavili ga u naš kombi, sustigli ih na Žutoj Lokvi i zaustavili ih da im vratimo dijete", prepričava nam Darko.

Njihovu dobrotu, uvjeravaju nas u HAC-u, tvrtka će znati honorirati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene