Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset zatražilo pomoć liječnika

Radnici KIO Keramike razboljeli se, ali ne odustaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog niskih temperatura više od 10 prosvjednika zatražilo je pomoć liječnika.

'Ljudi su se razboljeli, ali neće odustati od prosvjeda i zahtjeva za isplatu svojih pošteno zarađenih plaća i otpremnina. Prosvjed nastavljamo 'gandijevskim' metodama, jer radnicima, koji su ostali bez posla i bez svog novca, moramo pokušati zaštititi barem zdravlje', kaže Marijan Vučinić, tajnik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike Orahovica.

Pročitajte i ovo Sindikati u Petrokemiji - 9 Smanjenje plaća Prvi potez novih vlasnika Petrokemije gura radnike u prosvjed: "Tako ne bi radili da planiraju proizvodnju" Slika nije dostupna Prosvjedi u Splitu i Zagrebu Radnici na ulicama: 'Nervozni smo, ljuti smo, borimo se za kruh!'

Ni nakon 30 dana mirnog prosvjeda, odlaska u Zagreb, razgovora s predstavnicima vjerovnika, države i sindikata, ništa se nije postiglo kako bi radnici dobili svoj novac. Ništa se nije postiglo ni štrajkom glađu u kojemu su sudjelovali Ivanka Vučinić, Ljubica Barukčić i Zdravko Jurlina. Štrajk glađu, po savjetu liječnika, radnici su morali prekinuti kako gladovanjem ne bi ugrozili vlastiti život.

Nakon što je premijerka Jadranka Kosor, boraveći u ovom dijelu Slavonije u okviru izborne kampanje HDZ-a, izbjegla susret s prosvjednicima jedina nada su im najveći vjerovnici KIO Keramike u stečaju koji su proošlog tjedna najavili mogućnost da se iz imovine stečajnog dužnika radnicima isplati oko 8 milijuna kuna potraživanja.

Neslužbeno se doznaje da će se u ponedjeljak održati sastanak predstavnika prosvjednika i vjerovnika sa stečajnim upraviteljem Franjom Otročakom na kojem bi se još jednom raspravilo o što bržoj mogućnosti isplate dijela potraživanja radnicima koji mjesecima žive na granici socijalne izdržljivosti.  (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene