Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed zbog loših ugovora

Radnici Dalekovod proizvodnje najavili štrajk: "Već je počeo odljev kvalitetnih radnika i bojimo se urušavanja firme"

Radnici Dalekovod proizvodnje idu u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Radnici Dalekovod proizvodnje idu u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Radnici Dalekovod proizvodnje idu u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Radnici Dalekovod proizvodnje idu u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Radnici Dalekovod proizvodnje idu u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Radnici Dalekovod proizvodnje idu u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Proizvodni pogon (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Radnici Dalekovod proizvodnje idu u štrajk, objavio je predstavnik radnika u nadzornom odboru društva Ivica Bajlović.

Prekida rada Dalekovod proizvodnje je, tvrde radnici, neizbježan zbog nezadovoljstva propalim pregovorima o novom kolektivnom ugovoru, najave otkaza starih ugovora te ponude novih ugovora s lošijim uvjetima.

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

Nema smisla rušiti prava radnika koja su i ovako niska. Možda je i slučaj da je tvrtka otišla u stečaj pa se čeka štrajk kako bi se okrivilo radnike", rekao je Ivica Bajlović, predstavnik radnika u nadzornom odboru društva.

Napominju i da je skandinavskim poslovnim partnerima više stalo do prava radnika nego što je to novo-imenovanom predsjedniku uprave Gordanu Kolaku.

"Već je počeo odljev kvalitetnih radnika i bojimo se da će se to i nastaviti, te da će se na kraju firma urušiti", rekao je Miroslav Hrašćenec, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene