Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odletio vojnim helikopterom

Milanovićev radni odmor na Hvaru: "Kakvi su kao susjedi? Odlični, mirni, dolje na plažu ponekad izađu"

Aktualno Galerija Zoran Milanović, predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik RH Foto: DNEVNIK.hr Hvar, ilustracija - 2 Hvar, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hvar, ilustracija - 3 Hvar, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hvar, ilustracija - 1 Hvar, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Helikopter - 1 Galerija 1/8 >>
Predsjednik Zoran Milanović već tradicionalno boravi u vili Kovač, omiljenoj hvarskoj državnoj rezidenciji. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

U njegovu uredu ponavljaju da, uz kraći odmor, obavlja svoje radne obveze i ne dovode u pitanje odluku kojom je predsjednik Zoran Milanović za ovo, ali i druga putovanja koristio vojni helikopter.

Pravdaju to procjenom osiguranja s obzirom na to da je riječ o štićenoj osobi, o čemu su se više puta očitovali.

"Dođe policijski gliser, otiđu na kupanje valjda ili negdje službeno ili privatno, ali njega osobno slabo viđam", navodi Mirko s Hvara.

"Kakvi su kao susjedi? Odlični, mirni, security sve osigurava, mir, tišina, dolje na plažu nekad izađu.... Na president beach!" kaže Mirko s Hvara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije joj bilo spasa Užas kod susjeda: Osmomjesečna beba preminula od opeklina tijekom kupanja

"Uvijek je vila Kovač bila za političare, može i sada, zašto ne", smatra Nikola. "Nek' se odmara, što više, to bolje za njega, a i za svakoga. I za nas!" dodaje. 

"Vrlo je sretan što je predsjednik ovako lijepe države", kaže Nick iz Nizozemske.

Na otok doletio helikopterom

Na otok je doletio američkim Crnim jastrebom. Ni u Milanovićevu Uredu, ni u MUP-u - čije ga osiguranje danonoćno prati - ne dovode u pitanje odluku o načinu prijevoza. Čini se, ni njegovi hvarski domaćini.

I ranije su Milanovića pratile kritike da neopravdano koristi helikoptere i vojnu tehniku, posebno u ljetnim mjesecima. Na sve je odmahivao rukom.

"Imate skupi resurs koji ne koristite, on se mora održavati - helikopter nije dalmatinski pršut koji prvo sušite godinu dana, a onda ga smažete u dva dana", rekao je Milanović u kolovozu 2020.

"Recimo, moram otići na Hvar i pet puta se s otoka prebaciti na kopno. Kako da to napravim? Na luftmadracu?" pitao je.

Podaci kasnije ne bi trebali biti tajna

"Uglavnom se radi u dogovoru sa štićenom osobom i s protokolom jer nekad su u pitanju žurne stvari", navodi stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Gdje je samo ove godine letio, jesu li zahtjevi za takva putovanja bili opravdani i racionalni i koliko je sve stajalo - pitanja su na koje Milanovićevi suradnici ne daju baš nikakve odgovore.

U MORH-u kažu: predsjednikov Ured sve je tražio od Glavnog stožera. Na te su podatke stavili oznaku tajnosti. Ministarstvo obrane plaća troškove

"Zbog zaštite same osobe možda nije potrebno reći gdje će letjeti i biti u neko vrijeme, ali post festum se podaci moraju dati, to ne treba biti tajna", smatra Cvrtila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suprotno ustavnim načelima Ustavni sud ukinuo dio Poslovnika Hrvatskog sabora: Nema više vjerodostojnih tumačenja zakona

HDZ ga napao

Nakon što je Dnevnik Nove TV otkrio da predsjednik Republike boravi na Hvaru, kamo je otišao vojnim helikopterom, HDZ ga je na društvenim mrežama zbog toga napao.

Ministrima na odmoru pridružit će se i premijer Andrej Plenković, navjerojatnije nakon Oluje, ali i sinjske Alke. Plenkovićev izbor dosad je bila Costabella, atraktivna vila između Rijeke i Opatije.

Prvi čovjek Sabora Gordan Jandroković planira u Malinsku na Krku, gdje ima vikendicu. Svi odreda uvjereni su da će posla i preko ljeta biti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene