Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjena rizika i sanacija

Oluja svih oluja, kaos u pravosuđu, plinska afera... Problema je napretek, što radi Plenkovićeva Vlada?

Posljedice razornog nevremena, uz štrajk u pravosuđu i plinsku aferu, dio su problema s kojima se Vlada mora uhvatiti ukoštac, a što konkretno smjera kako bi ih riješio i smanjio potencijalne rizike za ubuduće trebao bi objasniti premijer Andrej Plenković.

Štrajk u pravosuđu ušao je u osmi tjedan, a kraj mu se ne nazire. Štoviše, mogli bi uslijediti i novi nakon svojevrsnog upozorenja koje je Vladi uputio Sindikat policije.

Plinska afera nije iščeznula, iako je vladajuća većina na izvanrednoj sjednici Sabora u nedjelju odbila oporbene zahtjeve.

Slavonija se muči s afričkom svinjskom kugom, a, kao i velik dio Hrvatske, neće se tako brzo oporaviti od razornog nevremena koje je prošli tjedan poharalo zemlju i nešto je na što se treba pripremiti i za ubuduće.

Klimatska kriza ozbiljno je i složeno pitanje, a sustav ranog upozoravanja, kao komadić u mozaiku, trebao bi proraditi tek u kolovozu. 

Sve to je samo dio problema s kojim se bore građani, od kojih mnogi tek trebaju dočekati pomoć, a što o svemu kaže premijer Andrej Plenković, koji je u subotu, nekoliko dana nakon nezapamćene oluje, sazvao sastanak u Banskim dvorima, prilika je bila čuti nakon današnjih obveza na Markovu trgu. 

Međutim, premijer nije komentirao nijednu od tih stvari, samo su on i kolega mu iz Gruzije održali zajedničku izjavu za medije, bez novinarskih pitanja.

  Pročitajte i ovo Drago Matanović Primio, a nije smio Ponovno nakon dvije godine! Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv glavnog inspektora obrane

Pročitajte i ovo Ilustracija šokantni prizori VIDEO Uginuli pingvini preplavili plaže dijela Latinske Amerike: ''Ovo nije normalno''

Plenković je primio predsjednika Vlade Republike Gruzije Iraklija Garibashvilija, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, nakon čega su stali pred novinare.

Andrej Plenković Irakli Garibashvili, Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr

Održan je tête-à-tête susret dvojice premijera, sastala su se i izaslanstva, a kasnije će biti i svečano otvoreno Veleposlanstvo Gruzije u Zagrebu.

Dvojica premijera izrazila su zadovoljstvo odnosima dviju država te najavila nastavak suradnje.

Gruzija želi ući u Europsku uniju i u NATO savez, a Plenković je istaknuo da u tome ima podršku Hrvatske.

Pročitajte više o njihovu susretu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene