Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aksel Petković tražio skrbnike

Radeljak: 'Prijateljski čin do sada mi je donio samo probleme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odabir Josipa Radeljaka za nasljednika Aksela Petkovića već nekoliko dana jedna je od glavnih vijesti u Dubrovniku. Mnogi koji poznaju prilike u imućnoj obitelji Petković, iznenađeni su tim izborom.

Vijest o smrti Aksela Petkovića te odabira Josipa Radeljaka, Dragana Šuše i Nikše Viđena kao nasljednika, brzo se proširila Dubrovnikom. Stariji Dubrovčani dobro se sjećaju Aksela Petkovića. 'Filantrop, pomagao je ljude, prijatelje; davao je puno za umjetnost, sponzorirao je mlade umjetnike', rekao je Marko Brešković. Susjedi i oni koji su poznavali Aksela ističu kako su iznenađeni da je odabrao Radeljaka za provoditelja oporuke. Iako je sestra preminulog Vanda djelomično radno nesposobna, začuđuje da joj je Petković tražio skrbnike, kada je prije svoje smrti želio proglasiti sposobnom za nasljedstvo.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

'Pred ovim sudom je po prijedlogu, sada pokojnog, Aksela Petkovića iz lipnja prošle godine pokrenut postupak na kojem je zatraženo vraćanje radnih sposobnosti njegovoj sestrri Vandi Petović', rekao je Žejlko Soldo, glasnogovornik općinskog suda. Zbog lošeg zdravstvenog stanja, te naposljetku i Petkovićeve smrti, postupak je ostao nedovršen. 'Procesno je situacija takva da će Centar za socijalnu skrb odlučiti hoće li se postupak nastaviti ili ne', kaže Soldo.

>> Prijatelj Dikanu ostavio bogatstvo na upravljanje

Radeljak tvrdi kako je njegovo sudjelovanje u oporuci prijateljski čin, koji mu je dosada donio samo probleme. Najprije je pristao, pa onda odbio dati izjavu za Novu TV. Ipak, ostaje nejasno zašto još nitko nije popisao imovinu pokojnika, pogotovo kad se zna da je vrijednost umjetnina u kući, mnogi procjenjuju, veća i od same kuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene