Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijenica predsjedniku

Pupovac: Mesićeva je inicijativa dobra i treba je prihvatiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlja je u recesiji, mjera nema, a vodeći ljudi, predsjednik i premijer, ne mogu se dogovoriti ni o sjednici Vlade koja bi se bavila recesijom. Ono što je Mesiću dogovoreno, za Sanadera ne postoji. Sanader nakon kritika potporu traži i očekivano je dobiva u stranci koju vodi. No neki njegovi koalicijski partneri traže hitne mjere.

Premijerov rutinski ponedjeljak - malo vanjske politike, pa stranačko predsjedništvo. Ničim ne želi pokazati da ne upravlja stanjem u zemlji, pa ni oko sjednice Vlade koju Mesić traži. 'Nismo ništa dogovorili, a ako takova inicijativa dođe ja ću je razmotriti', rekao je Sanader. Predsjednik pak ima drugu priču. 'To je sve dogovoreno osim datuma, ali i njega ćemo dogovoriti', rekao je predsjednik Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Gdje je zapelo? Linić čeka s rezanjem minusa

Mesić je tako za svoju ustavnu mogućnost dobio odbijenicu. Tražio je to prvi put i budući da je na kraju mandata, moguće je da nikada neće imati prigodu biti na sjednici Vlade osim u svečarskim trenucima. Sjednica da ili ne podijelila je Sanaderove partnere. 'Kao jedan od koalicijskih partnera mi smatramo da je predsjednikova inicijativa dobra i da je treba prihvatiti', rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

Zoran Milanović ne vidi ništa sporno u predsjednikovoj inicijatvi. 'Postoji potreba. Vlada je neučinkovita i inertna i ne zna se tko donosi odluke. Vlada, ekonomsko vijeće ili predsjedništvo HDZ-a', rekao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a. Milorad Pupovac sve je više oporba u Sanadrovu timu, a sjednicu smatra zadnjim spasom. 'Što smo izgubili izgubili smo. Mi više ne možemo stajati na mjestu. Ne možemo ujutro donositi jedne, a popodne druge odluke. Ne možemo čekati da nas spasi neko čudo', rekao je Pupovac.

>> Mesić: Dogovorio sam sa Sanaderom sjednicu Vlade o gospodarskoj krizi

>> Sanader demantira Mesića: Nema izvanredne sjednice Vlade

>> Sanader: 'Nema toga što ja ne bih učinio za standard hrvatskih građana'

Nije čudo, ali je Sanaderu još jedini saveznik u koaliciji Josip Friščić. 'Zacjelo se natječu ovih dana tko će dati lošiju sliku o ekonomiji u Hrvatskoj', rekao je Josip Friščić, predsjednik HSS-a. 'Proroci koji govore što bi trebalo napraviti mi smo odavno napravili', kaže Sanader. Premijeru je zadnja luka spasa u tjednima kada je sve usamljeniji njegov HDZ. 'Predsjedništvo daje potporu Vladi onomu što čini', rekao je Sanader. A vjeran pratitelj Friščić nastavlja svoje kritike gospodarstvenika koji traže aktivnu pomoć države. 'Ne smijemo postati taoci jednog sektora ili bankarskog sektora i da mjere za njih pretorimo u opće mjere', smatra Friščić. A bilo kakve mjere zemlja bi mogla vidjeti za desetak dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene