Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pula: Urušila se zgrada, stanari evakuirani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Puli se danas oko 13 sati urušio nosivi zid stambene zgrade u Dobrićevoj ulici 35. Radi se o dvokatnici iz koje je evakuirano 30-ak stanara.

Pri urušavanju nitko nije ozlijeđen. Riječ je o staroj dvokatnici s 11 stanova u kojoj živi oko 30 stanara. Rupa u nosećem zidu velika je devet kvadrata i prijeti daljnjim urušavanjem.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici

Prema prvim spoznajama, zid se urušio najvjerojatnije zbog starosti i dotrajalosti zgrade te kiše.

Stanari su evakuirani, a na mjestu događaja je građevinski inspektor, djelatnici Vodovoda, Elektroistre, Plinare, Pulskoga javnog poduzeća 'Castrum' koje održava zgradu te djelatnici policije. Očevid traje.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić također je na mjestu događaja, a u izjavi za novinare je rekao kako će grad evakuiranim stanarima ponuditi privremeni smještaj u obližnjem hotelu.

Istaknuo je da je riječ o stambenoj zgradi izgrađenoj prije Drugog svjetskog rata te da su stanarima za svaki slučaj ponudili privremeni smještaj. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene