Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi na listi Porezne

NAJVEĆI DUŽNIK NIJE DUŽNIK Uspjeli dokazati da državi ne duguju 25 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Računi tvrtke sad bi trebali biti odblokirani, no Rapići ne znaju hoće li nastaviti obnavljati luksuzne jahte što su nekad radili.

Na listi dužnika Porezne uprave i danas je na prvom mjestu ime Mirka Rapića s dugom većim od 41 milijuna kuna. No, čini se, da će na kraju država morati otpisati više od pola dugovanja vlasniku remontnog brodogradilišta i to zato jer je postojeći dug zbog pogreške nekoliko poreznih službenika nezakonito višestruko uvećan.

Pročitajte i ovo Brži i jeftiniji ovršni postupak? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "Matematička kozmetika" Udruga banaka i Udruga Blokirani: "Obustava ovrha mjera je kratkotrajnog uljepšavanja statistika" Mjere za blokirane (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Dužni 43,51 milijardu Fina objavila novo izvješće o dužnicima: Blokirani računi 326 tisuća građana i gotovo 24 tisuće poslovnih subjekata

Nakon godina pravne bitke obitelj Rapić uspjela je dokazati da nije državi dužna 25 milijuna kuna koliko su tvrdili u poreznoj upravi.

'Ocu je trajno narušeno zdravlje, jednostavno se razočarao u sustav i ljude koji rade u sustavu', rekao je Marko Rapić.

Boris Lalovac o prijetnjama banaka: 'Uvijek govorite da su vam klijenti na prvom mjestu, pokažite to'

Poduzeće koje je nekada zapošljavalo više od petsto ljudi, sada je spalo na njih samo tridesetak koji 18 mjeseci nisu primili plaću. Jedan od razloga je kriza priznaje Marko, no velik udio u propasti imala je tvrdi i država.

'Izgubili smo 30 milijuna eura stranih ugovora. To ne samo ja to je i država izgubila', objasnio je Marko Rapić.

Ministar financija kaže da je osobno razgovarao s Markom Rapićem.

'Ukoliko je bilo nepravilnosti, to je iz 2006. godine, to će se ispraviti', kazao je ministar financija, Boris Lalovac.

Računi tvrtke sad bi trebali biti odblokirani, no Rapići ne znaju hoće li nastaviti obnavljati luksuzne jahte što su nekad radili.

Vidjet ćemo ima li smisla oporavljati, jer ako sustav neće promijeniti odnos prema poduzetnicima, čemu raditi? Radnika još nešto ima trenutno je tvrtka u blokadi, sad će se odblokirati računi, ali ne znam da li da uopće počimamo raditi i ima li smisla uopće', kazao je Rapić.

Još ne znaju hoće li tužiti državu. U poreznoj upravi odbili su nam dati izjavu uz obrazloženje da ne mogu govoriti o ovom slučaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene