Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do Rijeke

Prva akcija brodice za hitan medicinski prijevoz iz Lošinja: Prevezeni mališan i njegova majka

Aktualno Galerija Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 2 Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 1 Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 3 Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 4 Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prva akcija brodice u Malom Lošinju - 5 Galerija 1/5 >>
Novom brodicom za hitne medicinske prijevoze, stacioniranoj u Lučkoj ispostavi Mali Lošinj, u srijedu je uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz iz Malog Lošinja do Rijeke, a u dječju bolnicu na Kantridu prevezeni su maleni pacijent i njegova majka.

Kapetan ispostave Mali Lošinj od dežurne doktorice Hitne medicine primio je oko 10 sati poziv prilikom kojeg je zatražen hitan medicinski prijevoz malog djeteta iz luke Mali Lošinj do Rijeke kao najbrža alternativa.

U brzoj koordinaciji, posada lošinjske lučke ispostave isplovila je s malenim pacijentom i njegovom majkom u liječničkoj pratnji u 10 sati i 21 minutu, a nakon nešto više od sat vremena, brodica je u 11 sati i 45 minuta pristala u luku Rijeka - Porto Baroš. Po dolasku malenog pacijenta je preuzela liječnička ekipa s kojom su odmah krenuli prema dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Pomorska policija, ilustracija Nisu računali na buru Vožnja kajakom skoro završila tragično: "Dan će pamtiti po paničnom strahu zbog olujnog vjetra"

Nova brodica za hitan medicinski prijevoz Lučkoj ispostavi Mali Lošinj isporučena je prošlog tjedna, a već ovog tjedna su obavili prvi uspješan prijevoz do Rijeke.
Riječ je o projektu koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac, novinarka Nove TV Saborski maraton U Saboru opet noćna rasprava? "Točku su stavili na dnevni red kada njima odgovara"

Ukupna vrijednost projekta je 10,1 milijun eura, osiguranih iz europskih sredstava i državnog proračuna, a do sada su brodice isporučene u Zadru, Dubrovniku, Rabu i Malom Lošinju, dok su preostale dvije planirane u Šibeniku i Supetru, stoji u priopćenju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene