Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosta je snijega?

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeci izvor velikog veselja, a odraslima i problema, snijeg će i danas padati.

Još danas ujutro ponegdje će biti malo snijega, a onda slijedi razbijanje naoblake i mali predah od oborina. Idućih dana opet će biti promjenjivije, kišovito, ali manje hladno.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

U Slavoniji će danas ujutro i tijekom prijepodneva biti snijega. Danju će u većini predjela biti djelomice ili pretežno sunčano, a navečer uz naoblačenje sa zapada, na sjevernom Jadranu i u gorju očekuju se slabe oborine, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Puhat će većinom slab, na istoku Slavonije do umjeren sjeverozapadni vjetar. Slaba do umjerena bura očekuje se na Jadranu, a još prijepodne mjestimica i jak sjeverozapadnjak, a poslijepodne na sjevernom dijelu jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura bit će između 0 i 4 stupnjeva Celzijevih, a na moru između 9 i 13.

Petak će u većini krajeva biti djelomice sunčan uz promjenjivu naoblaku. Očekuje se i blagi porast dnevne temperature koja će se kretati između 2 i 6, a na Jadranu između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih. Najniža jutarnja temperatura bit će od -4 do 0, na Jadranu od 5 do 10 °C.

Na sjevernom Jadranu može biti povreme kiše, a za Gorski kotar i Liku najavljena je susnježica. Puhat će uglavnom slab vjetar, a na Jadranu umjereno, ponegdje do jako jugo.

Inače, jutros je najviša visina snijega izmjerena na Zavižanu (56 centimetara). Slijede Hrvatska Kostajnica s 53 cm, Ogulin s 48, te Lipik s 45 cm snijega. U Zagrebu na mjerenoj postaji Maksirmir u 7 sati izmjerena su 23 cm.

Ono što nam slijedi oko vikenda je promjenjivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom, i to osobito u subotu i nedjelju. Dakle, bit će malo manje hladno, u petak se na neko vrijeme opraštamo od velikih minusa, sve skupa temperatura će danju na kopnu biti oko 5 stupnjeva.

I na Jadranu idućih dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili čak pljuskovima. Puhat će uglavnom umjereno, u subotu moguće i jako ili vrlo jako jugo. Za vikend malo toplije nego ovih dana: s južinom to nekako uvijek tako i ide.

Na zimske uvjete na cestama upozorava HAK.

'Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, uključujući dionice državnih cesta: DC1 GP Macelj-Karlovac-Slunj-Knin i DC3 Karlovac-Zdihovo-Rijeka', izvijestili su.

U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Što se tiče željezničkog prijevoza, na nekim dionicama putnike će umjesto vlakova prevoziti autobusi. Provjerite o kojim linijama se radi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene