Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružajte se strpljenjem

ZBOG SNIJEGA PROBLEMI NA CESTAMA Na jug se putuje i do dva sata duže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske promet je usporen, a vozačima se savjetuje da na put ne idu bez zimske opreme i puno strpljenja.

Kako nam javljaju čitatelji, do juga zemlje se putuje i do 2 sata duže nego inače, a iz Autobusnog kolodvora u Zagrebu tvrde da linije prema Zagrebu kasne do sat vremena. Dodaju kako to nije ništa neuobičajeno za ovakve vremenske prilike, te da većih problema nema, kao što nema ni otkazivanja linija.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, uključujući dionice autocesta: A1 Bosiljevo-Maslenica, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te dionice državnih cesta: DC1 GP Macelj-Karlovac-Slunj-Knin i DC3 Karlovac-Zdihovo-Rijeka. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati.

U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na pojedinim cestama, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, za zimskih uvjeta mogu biti isključena i ostala vozila prema odluci policijske uprave, odnosno policijske postaje prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Povodom blagdana Sveta tri kralja večeras do 23 sata zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase izand 7,5 tona. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Problemi u Zagrebu

ZET je u srijedu priopćio kako je zbog čišćenja snijega, koji i dalje pada, trenutačno skraćeno pet autobusnih linija.

127 (Črnomerec - Mikulići) do Vaupotićeve

129 (Kuniščak - Šestinski dol, Mandaličina - Vrhovec) do starog okretišta u Vrhovcu

139 (Reljkovićeva - Jelenovac - Reljkovićeva) do sportske dvorane

160 (Savski most - Lipnica - Havidić Selo) do Donjih Trputaca

164 (Savski most - Horvati) do Hercega

Zbog obilnog snijega obustavljene su linije 105 (Britanski trg - Kaptol), 135 (Črnomerec - Graberje) i 142 (Vrapčanska aleja - Jačkovina - Vrapčanska aleja). (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene