Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka suda

Sretan kraj nakon priče Provjerenog! Udruga za terapijsko jahanje Fala ipak ne mora na cestu

Aktualno Galerija Provjereno: Udruga Fala - 2 Provjereno: Udruga Fala - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Udruga Fala - 1 Provjereno: Udruga Fala - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Tajana Špiček - 1 Provjereno: Tajana Špiček - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Tajana Špiček - 2 Provjereno: Tajana Špiček - 2 Foto: DNEVNIK.hr +4 Provjereno: Udruga Fala - 3 Galerija 1/9 >>
Još jedna priča koju je Provjereno otvorilo prije mjesec dana dobila je nastavak. I to pozitivan! Naime, djeca s poteškoćama u razvoju, ali i odrasli – ipak ostaju ondje gdje su godinama dolazili na terapiju. Detalje otkriva reporterka Provjerenog Barbara Majstorović Ivezić.

Udruga za terapijsko jahanje Fala, ne mora na cestu! Naime, zbog spora koji godinama traje između njih i udruge veterana vojne policije – prijetila im je ovrha. Deložacija. I oni, kao i životinje spašene iz klaonica koje su služile za terapiju - ostali bi bez prava na korištenja zemljišta na kojem se nalaze.

Udruga veterana, koja je godinama imala nelegitimno vodstvo, a čiji je donedavni predsjednik kazneno prijavljen DORH-u - udrugu Fala je i fizički htio izbaciti.

Odlukom Visokog trgovačkog suda izgubili su spor.

"Ovaj sud nalazi da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio da je tužitelj predmnijevani vlasnik. Proizlazi da je tužitelju dozvoljen ulaz i korištenje poslovne zgrade, a da ugovor o darovanju između Reprublike Hrvatske i tužitelja nije sklopljen, odnosno bit će sklopljen kada se ispune pretpostavke iz članka 2. odluke Vlade", stoji u propćenju suda.

Pročitajte i ovo Provjereno: Udruga - 8 DONOSI PROVJERENO Sraz Davida i Golijata: Udrugu za terapijsko jahanje sa zemljišta bi mogli otjerati veterani Domovinskog rata - "Prijetio nam je da će nas porušiti bagerima"

Veterani su naime imali uvjet. Dobili su zgradu na korištenje. A ako u djelo provedu svoj plan o gradnji rekreacijskog centra, država će im darovnim ugovorom prepustiti zemljište.

"Udruga branitelja nije ispoštovala te neke stvari koje su trebali napraviti u ovih 11 godina", poručuju iz udruge Fala.

Za to je trebalo prije svega dobiti potrebne dozvole. Dozvola nema. A kao što se može vidjeti, i ono što je postojalo prepušteno je propadanju. Nastojali smo kao i prije mjesec dana stupiti u kontakt s vodstvom udruge veterana. U međuvremenu, Provjereno doznaje, predsjednik je postao bivši, a dotadašnji potpredsjednik novi šef. Javio se na telefon, ali o odluci suda i činjenici da im je propao plan da ovrše i deložiraju udrugu Fala – nije želio govoriti.

S druge strane onima koji su strepili za svoju sudbinu, ali i dobrobit stotina onima kojima pomažu olakšanje!

Cijelo vrijedno zemljište veće je od 9500 metara kvadratnih zasad neće mijenjati vlasnika. Republika Hrvatska i dalje stoji upisana kao vlasnik. Novom sudskom odlukom –spašen je rad jedne vrijedne i za zajednicu dobre terapijske udruge koja je tijekom niza godina pomogla na stotine djece, ali i odraslih s poteškoćama u razvoju. Novo vodstvo veterana sada najavljuje da će sjesti, razgovarati i pokušati naći zajednički jezik s udrugom Fala!

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene