Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Horor u zagrebačkom naselju: Susjed hoda gol po zgradi, baca smeće, a sad je počeo rušiti vanjski zid

Susjed iz noćne more - 3
Susjed iz noćne more - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Susjed iz noćne more - 1 Susjed iz noćne more - 1 Foto: Provjereno Susjed iz noćne more - 2 Susjed iz noćne more - 2 Foto: Provjereno Susjed iz noćne more - 3 Susjed iz noćne more - 3 Foto: Provjereno Susjed iz noćne more - 4 Susjed iz noćne more - 4 Foto: Provjereno +1 Susjed iz noćne more - 5 Galerija 1/6 >>
20 godina traje bitka sa stanarom u jednoj zagrebačkoj zgradi. Sustavno uništava zgradu, narušava joj statiku i ometa stanare.

Stanari jedne zagrebačke zgrade već gotovo 20 godina vode bitku sa susjedom koji sustavno uništava zgradu i narušava njezinu statiku, dok sustav koji bi trebao riješiti problem očito ne uspijeva pružiti odgovarajuće rješenje.

Prema informacijama koje su iznijeli za Provjereno, sve je počelo 2000. godine, kada je susjed ispalio hitac iz pištolja u stanu. Vlastiti stan otada je potpuno uništio. Buši i ruši i vanjski zid zgrade, u kojoj živi 70-ak stanara. Šteta je velika, a troškove snose sami stanari.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron Pozvao pravosuđe da radi svoj posao Macron kritizirao policiju: "Ubojstvo tinejdžera je neoprostivo"

''Ubacili smo videonadzor da se vidi, pokidao je kameru, pokidao je dolje automat koji prebacuje skupu i jeftinu struju, tako da su stanari u dva navrata imali stalno skupu struju'', govori predstavnik stanara te dodaje: ''Nekoliko puta mi je u cilindar protuprovalnih vrata ubacio predmete, jednom drvce, jednom čavao i jednom žičicu neku, tako da sam imao trošak svaki put za cilindar protuprovalnih vrata 50 eura.''

No, to nije sve. Stanari tvrde da susjed baca smeće, hoda gol i galami po zgradi. U nekoliko navrata reagirali su prijavom, nakon koje je dotični bio hospitaliziran. Kada bi ga pustili, kratko vrijeme vladao bi mir, a potom bi se uznemiravanje nastavilo.

Pročitajte i ovo Prazni kreveti ili previše kreveta? - 5 Sezona se zahuktava Je li Hrvatska puna ili prazna, tko se žali, a tko je zadovoljan? "Ja ne znam kada sam bio na sladoledu"

Iz policije su rekli da njegovo ponašanje nije kazneno djelo jer je stan u njegovu vlasništvu. ''Protiv njega ja nemam ništa konkretno, ali treba mu pomoć, treba mu nadzor, treba mu skrbnik koji će voditi brigu o njemu'', ističe predstavnik stanara.

Provjereno je upit poslalo i Hrvatskom zavodu za socijalni rad, koji tvrdi da poduzimaju sve potrebne mjere. Policija intervenira, vlasnik stana nekoliko je puta bio i hospitaliziran, no rješenja već 20 godina nema. Provjereno istražuje kako je to moguće.

Cijeli prilog te posljednju emisiju ove sezone ne propustite pogledati večeras od 23:30 na Novoj TV!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene