Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisuju peticiju

Prosvjetari od Milanovića traže smjenu Jovanovića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu 'Preporod' organizira potpisivanje peticije u školama kojom će zaposlenici zatražiti od predsjednika Vlade Zorana Milanovića da smijeni ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Predsjednik sindikata 'Preporod' Željko Stipić je ocijenio da će, 'ako bude prikupljeno puno potpisa, a predsjednik Vlade ne smijeni ministra Jovanovića, javnosti i zaposlenima u školama biti poslana jasna poruka da iza svih pogrešnih i štetnih ministrovih odluka, višestrukih zakidanja na plaćama i neisplati materijalnih prava stoje premijer Zoran Milanović i Vlada.'

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Peticija naziva 'Mijenjajte ga!' moći će se do kraja tjedna potpisati u svim osnovnim i srednjim školama, a Stipić je istaknuo da u 'Preporodu' očekuju potporu i iz drugih sindikata, to jest da je ministar Jovanović 'uspio' poboljšati njihovu suradnju i komunikaciju.

Stipić je ocijenio da su zaposlenici u školama nezadovoljni radom resornog ministra, da su plaće među javnim službama smanjene samo učiteljima i nastavnicima, da su im u povodu jednodnevnog štrajka bile upućivane uvrede, a da se sada plaće ponovno umanjuju, da se ne isplaćuju jubilarne nagrade i troškovi prijevoza te da ministar izaziva nezadovoljstvo i bijes zaposlenika.

VIDEO Jovanović: Kao građanin smatram da vjeronauku nije mjesto u školi

Naglašavajući da je većem dijelu zaposlenih zbog propusta u izračunu proračunskih sredstava umanjena plaća za studeni, Stipić je rekao da je učitelje i nastavnike zaprepastila Jovanovićeva izjava kojom se zbog umanjenja plaće ispričao svom stranačkom kolegi i ministru financija Slavku Liniću, a ne onima koji su najizravnije pogođeni njegovim propustom.

Smatra da je odlaganje isplate putnih troškova zaposlenima u osnovim školama propust ministra Jovanovića te da se on pokušavao opravdavati s više uvredljivih izjava.

Priznao je, ocjenjuje Stipić, kršenje važećeg kolektivnog ugovora kojim se prijevoz isplaćuje unaprijed, do zadnjeg dana u mjesecu za idući mjesec, kazavši da se prijevoz ionako isplaćuje s plaćom, sredinom mjeseca.

U sindikatu mu zamjeraju i što je izjavio da od 20. prosinca do 13. siječnja u školi vjerojatno neće biti ni jednog učitelja, što, ističe Stipić, nije istina.

Kako se ministar Jovanović nije na Vladi založio da se troškovi prijevoza za prosinac isplate iz proračunske pričuve te kako je nizom izjava svjesno minorizirao značaj tog važnog problema, ali i zbog njegovih brojnih propusta i uvredljivih izjava na račun učitelja i nastavnika u dvije godine njegova mandata, sindikat Preporod organizira potpisivanje peticije kojom će zatražiti njegovu smjenu, zaključio je Stipić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene