Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O građanskom odgoju

VIDEO Jovanović: Kao građanin smatram da vjeronauku nije mjesto u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Jovanović je istaknuo kako je u dvije godine mandata ostvario četiri cilja koja je zadao na početku mandata. Odgovorio je i na pitanje hoće li građanski odgoj utjecati na vjeronauk u školama.

Željko Jovanović u ponedjeljak je objavio rezultate dvogodišnjeg mandata na čelu MInistarstva obrazovanja i sporta, te istaknuo kako su ostvarena četiri zadana cilja. 'Obrazovanje je postalo dostupno svima pod jednakim uvjetima, unaprijeđena je kvaliteta obrazovanja na svim razinama, sustav je postao organiziraniji i s više reda, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanje sredstvima i resursima', istaknuo je Jovanović.

Pročitajte i ovo Robert Jankovics sjednica u utorak Predsjednik MIP-a otkrio što će s Banožićevim saborskim mandatom: "Postupit ću u dobroj vjeri" Mario Banožić Koristit će 6+6 Odvjetnica aktivirala Banožićev saborski mandat pa zatražila njegovo mirovanje. Prozvala i medije: "Ugrožavaju istragu"

Šuker: Ministar Jovanović mora dati ostavku!

Građanski odgoj i vjeronauk u školama

Osim toga je naveo kako je budžet ministarstva za iduću godinu veći za 85 milijuna kuna. Posebno se osvrnuo na uvođenje građanskog odgoja u sve škole. Na pitanje hoće li građanski odgoj utjecati na vjeronauk u školama, Jovanović je istaknuo kako ništa neće utjecati na vjeronauk, ali je napomenuo da kao građanin smatra da vjeronauku nije mjesto u školi.

'Niti jednim potezom vezanim uz građanski odgoj ne namjeravamo istiskivati vjeronauk u školama. Građanski odgoj ima zadatak da našu djecu odgoji u građanskoj maniri i da usvoje građanske kompetencije. Sve što se događalo u hrvatskom društvu od devedesetih i sve što se događa danas pokazuje da je građanski odgoj bio izuzetno potreban', rekao je Željko Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene