458375
458375
458375
458375
458375

Prosvjed u Svetoj Klari protiv izgradnje romskog naselja: Nemamo vrtić ni Dom zdravlja!

  • , 25.11.2016., 17:01
  • Autor:
  • komentara

Mještani Svete Klare prosvjeduju na mjestu gdje bi se navodno trebalo izgraditi romsko naselje.

 
 
 
 
Sveta Klara neće Rome (Video: Dnevnik Nove TV)
Sveta Klara neće Rome (Video: Dnevnik Nove TV)

Imaju dojave, kažu, da se na tom mjestu planira izgradnja romskog naselja, pa današnjim prosvjedom Gradu Zagrebu šalju upit što će s time biti. Protiv novih susjeda predali su peticiju Gradskom poglavarstvu.

'Okupili smo se ovdje pod geslom ne trebamo naselje u naselju. Dobili smo dobili informaciju da gradonačelnik Bandić i Grad Zagreb na ovom tu zemljištu žele izgraditi romsko naselje. Oko 45 kuća bi tu trebalo biti', kazao je mještanin Josip Bilanđija.

Mještani Klare ističu kako nisu protiv izgradnje romskog naselja, ali da ne žele da se ono izgradi prije vrtića ili Doma zdravlja.

'Nismo dobili nikakvo rješenje ni da ćemo dobiti kanalizaciju ili vrtić. Nemamo ni školu ni crkvu...', rekla je mještanka Marija.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se