Obavijesti Video Pretražite Navigacija
220 metara tunela

Kome smeta stijena još: Probijen tunel na cesti Makarska - Vrgorac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Probijen je tunel koji se gradi zbog stijene koja je blokirala cestu Makarska - Vrgorac.

'Strojevi su danas probili izlaz iz tunela, a puni profil bit će probijen do kraja dana', potvrđeno je iz Hrvatskih cesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cesta otvorena do sezone? VIDEO: Užurbano se buši tunel zbog stijene na cesti Makarska-Vrgorac Slika nije dostupna Uklanjanje preopasno i preskupo Kamene gromade ostaju gdje jesu, kopat će se tunel

Tunelom od 230 metara prebrodila se kritična stijena koje je prijetila daljnjim odronima. Struka je zaključila da je tunel najsigurnije i najjeftinije rješenje. Ovaj proboj znak je i da će se uskoro ponovno uspostaviti promet na cesti Makarska - Vrgorac. Sada se mještani snalaze kako mogu koristeći makadamski put preko Biokova.

Podsjetimo, kamena gromada pala je na cestu u 10. mjesecu prošle godine. Pukom srećom nitko nije stradao. Nakon pola godine traženja idealnog rješenja odlučeno je da se stijene ne uklanjaju i da se probija tunel.

Tunel će biti dugačak 220 metara, a radovi će stajati 47 milijuna kuna. Cesta se pušta u promet za 15-ak dana, ali samo do kraja ljeta, kad će se ponovno zatvoriti kako bi se obavili završni radovi. Nakon probijanja tunela potrebno je još15-ak dana radova nakon čega bi ovuda trebali proći automobili. Kroz tunel će se prometovati pod posebnom regulacijom do kraja turističke sezone, potom će se na jesen radovi ponovno nastaviti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene