Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog klevete ga tuži bivši radnik

Priveden bolesni bivši radnik Salonita pa mu je pozlilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pri kraju saslušanja Grgi Mandiću je pozlilo te je odvezen u zagrebačku bolnicu Sveti duh

Predsjednik Udruge oboljelih od azbestoze i bivši radnik tvrtke Salonit iz Vranjica kod Solina Grgo Mandić jutros je uhićen i priveden na ročište Općinskog suda u Zagrebu, gdje je obavljeno saslušanje na temelju tužbe za uvredu časti koju je protiv njega podnio bivši vlasnik Salonita Jozo Ćurković, koji je u bijegu od hrvatskih pravosudnih organa, priopćila je danas kasno poslijepodne Udruga za zaštitu okoliša 'Barbarinac', koja je angažirana na rješavanju problema zbog azbesta u vranjičkoj tvrtki Salonit.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvala za sve što je učinila Jadranka Kosor ručala s bivšim radnicima Salonita Slika nije dostupna 'Zakon je pravičan' Radnici Salonita traže polovicu odštete do kraja godine

>> Kazneno prijavljen stečajni upravitelj Salonita

'Pri kraju današnjeg saslušanja Mandiću je pozlilo te je odvezen u zagrebačku bolnicu Sveti duh gdje su mu liječnici predložili ostanak šest dana na promatranju ali on je odlučio to ne prihvatiti te se u poslijepodnevnim satima iz Zagreba uputio u Vranjic', izjavio je tajnik udruge 'Barbarinac' Mario Bašić.

Naglasio je kako je Mandić obolio od azbestoze radeći u tvrtki Salonit čiji je bivši vlasnik Jozo Ćurković, koji ga je tužio, već nekoliko godina u bjegu. Prije više od četiri godine DORH je pokrenuo optužnicu protiv Ćurkovića u kojoj ga se tereti za financijsku pronevjeru od oko 100 milijuna kuna, te je za njim hrvatsko Mininistartvo unutarnjih poslova raspisalo tjeralicu nakon bijega u BiH.

'Zar je moguće da optuženi Ćurković iz susjedne zemlje koristi pravo da 'zafrkne' pravdu?'

Ćurković je Mandića tužio za uvredu časti zbog njegove izjave medijima u kojoj je ovaj spominjao Ćurkovića.

'Mandić je javno izjavio ono što je pravosuđe ranije utvrdilo, te zbog čega se Ćurković na koncu i nalazi u bijegu', navodi se u priopćenju udruge 'Barbarinac'. Naglašava se kako je Ćurković, koristeći zakon, te vješto izbjegavajući rupe u zakonu, preko tima odvjetnika prisilio hrvatsko pravosuđe da jutros privede Grgu Mnadića na ročište u Zagreb, bez obzira što je Mandić samohrani otac troje maloljetne djece koja su nakon privođenja bila ostala bez skrbnika.

Udruga 'Barbarinac' tvrdi da Jozo Ćurković godinama 'uživa u izbjeglištvu, u rodnoj Grbavici kraj Tomislavgrada u BiH', iako, kako se navodiu priopćenju, ima više od 40 kaznenih prijava.

' Zar je moguće da optuženi Ćurković, iz susjedne zemlje koristi 'pravo' kako bi debelo zafrknuo pravdu', stoji u priopćenju udruge 'Barbarinac'.

Ćurković, koji je podnio tužbu protiv Mandića, trebao je nazočiti današnjem ročištu u Zagrebu što se, kako su izvjestili u udruzi Barbarinac, nije dogodilo jer bi pri dolasku u Hrvatsku bio uhićen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene