Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osim izuzetaka

Prisilno umirovljenje svih profesora nakon 65. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrazovanja najavilo je kako bi po novom zakonu profesori nakon 65. godine morali obvezno u mirovinu, osim ako se ne radi o iznimnim pojedincima bez kojih sveučilišna zajednica ne može.

Točnije, onima koji će se financirati iz raznih projekata, gospodarstva ili fakulteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen je Brutalan napad: Učenik (16) istukao profesora, ima frakture kostiju lica i glave Novac IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Kako izbjeći čekanje na isplatu prve mirovine? Zavod za mirovinsko osiguranje ima nekoliko savjeta

Stvorilo bi se tako mnogo radnih mjesta za mlađe, visokoobrazovane ljude. No, sveučilišna zajednica je podijeljena, jer se smatra da je profesor nakon 65. u intelektualnom naponu snage.

'Do sada je bilo da se može ostati na fakultetima i nakon 65. godine iznimno. Ali se po našem običaju to zloupotrijebilo. Tako da je to iznimno, zapravo postalo stalno. Nedavno je jedan fakultet produžio ugovore nakon 65. godine za 15 svojih profesora', rekao je Željko Jovanović, ministar obrazovanja.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene