Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite se

Snijeg pao i na Mljetu, za vikend stiže minus: U subotu će biti -13!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj se nije ni otopio, a danas je u nekim kopnenim djelovima pao novi snijeg.

Danas je u unutrašnjosti zemlje pao novi snježni pokrivač. Najviše snijega danas je palo u begovom Razdolju - 12 centimetara. 10 centimetara palo je u Slunju, dok je na Oargu u Čabru pao snježni pokrivač debljine 8 centimetara, prema podacima DHMZ-a. Na Crnom Lugu-Risnjak i Delnicama palo je šest centimetara novog snijega.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak stigao do Hrvatske Objavljene satelitske snimke Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena" Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Snijega je palo i na Mljetu i to toliko da su na ceste morale izaći ralice. Kako javlja Dubrovniknet.hr JVP Mljet zaprimio je dojavu o nanosima snijega i neprohodnosti na državnoj ceste D-120 predio Crna klada- Planjak nakon čega su na teren izašli s ralicom.

Od 12:30 sati na autocesti A6 Rijeka-Zagreb proglašavaju se zimski uvjeti na dionici Kikovica-Bosiljevo 1, a zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila je otvorena dionica Kikovica-Delnice. Ostala vozila, osim kamiona s prikolicama i tegljača s prikolicama, na dionici između Kikovice i Delnica prometuju starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu.

Vozi se otežano zbog snijega (mjestimice razgaženog) u Gorskom kotaru, Lici, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te povremeno u Dalmatinskom zaleđu (na širem području Zagvozda i Imotskog). U ostalom dijelu zemlje na većini cesta vozi se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše. Na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja. U Hrvatskom primorju mjestimice puše jak do olujni vjetar. Proglašeni su zimski uvjeti na većini državnih cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i D1 na dionici Karlovac-Gračac.

>> Bljuzga, otežana vožnja, kašnjenja u prometu...

Nakon temperatura koje se kreću oko nule za vikend se temperature spuštaju ispod minusa. Već u petak će u pojedinim dijelovima Hrvatske biti i -10, dok će u subotu biti još hladnije, -13.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene