Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljene satelitske snimke

Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena"

Saharski pijesak stigao do Hrvatske
Saharski pijesak stigao do Hrvatske Foto: Screenshot/DHMZ
Kako je najavljivano, u Hrvatsku je danas stigao saharski pijesak.

U Hrvatsku je stigao saharski pijesak. "S izlaskom Sunca sa satelitom se lijepo vidi pijesak koji je stigao nad naše krajeve, pa će atmosfera u dijelovima zemlje biti zamućena", piše u utorak ujutro Državni hidrometeorološki zavod. 

Bit će sunčano i u većini krajeva poslijepodne vrlo toplo. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren vjetar, većinom istočni i jugoistočni, na istoku zemlje u drugom dijelu dana prolazno i jak. Ujutro uz obalu burin, a potom do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 23 i 28 °C", stoji u prognozi DHMZ-a za utorak.

Pročitajte i ovo Vulkan Ruang erumpirao evakuacija stanovnika VIDEO Strašni prizori na otoku, proglašena najveća razina uzbune

Pročitajte i ovo Ubijeni policajci u Sjevernoj Karolini ubijen i napadač Četvero policajaca ubijeno, četvero ranjeno: Došli su uhititi zločinca, a onda je na njih otvorena vatra

Iz DHMZ-a su ranije objavili i satelitske snimke te savjetovali građane da u ponedjeljak i utorak zbog jakog sunca pripaze "nabace sunčane naočale i pripaze na UV indeks".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene