Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepredeni prevarant

'Slikala vas je policija, ali ja vam to mogu riješiti...Policajac je moj prijatelj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila najnoviji primjer prijevare iz Pitomače koji pokazuje kako su prevaranti sve dovitljiviji, osobito kad su u pitanju starije osobe.

Policijsku postaju Pitomača 17. srpnja stigao je jedan 85-godišnjak koji se požalio da mu se, kada je 12. srpnja u popodnevnim satima došao svojim automobilom ispred obiteljske kuće, u dvorište dovezao nepoznati muškarac. 

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Sigurnost i povjerenje Uhićena je Lažna doktorica obećala mu je ljubav, a onda je krenuo užas: Natjerala ga da popije tabletu i uzela mu auto, a nestala je i kartica

Rekao mu je da ga je policija slikala u Pitomači zbog prebrze vožnje i da mu može riješiti kaznu, jer je prijatelj s policajcem koji ga je slikao.

Nakon toga obojica vozilom odlaze u Pitomaču, gdje muškarac uvjerava starijeg čovjeka da ide u policiju riješiti kaznu, za što potražuje 1.200 kuna, koji mu ovaj i daje. Nakon toga prevarant se uistinu i upućuje prema ulaznim vratima zgrade Policijske postaje Pitomača, nakon čega se ubrzo vraća, i izjavljuje - da je kazna riješena.

Policija sada traži nepoznatog počinitelja zbog kojeg je 85-godišnjak, a i tko zna tko još, ostao bez svog novca, a za naivne građane ima sljedeću poruku: 

'Poštovani građani,

počinitelji ovih i sličnih kaznenih djela, smišljaju što uvjerljivije priče te Vas nastoje uvjeriti u njihovu istinitost, a sve s ciljem da Vas prevare i od Vas dobiju novac ili vrijedne predmete, stoga Vas, pozivamo da ovakve i slične slučajeve žurno prijavite policiji pozivom na broj 192, da u slučajevima kada ste postali žrtvom prijevare nastojite zapamtiti što više detalja vezanih uz izgled počinitelja i vozilo s kojim se koristi, te Vam savjetujemo da u ovakvim i sličnim događajima budete krajnje oprezni i nepovjerljivi prema „unaprijed smišljenim pričama“ nepoznatih osoba, koje Vas nastoje prevariti, kao i u ovom slučaju da će ako im platite „riješiti/srediti“ prometni prekršaj ili kaznu u policiji

Policija, naime, podsjeća da sukladno važećim Zakonima i propisima za evidentirane prometne prekršaje počiniteljima izriče kazne i sankcije te unutar tih okvira ne postoji mogućnost njihovog 'sređivanja' u policiji.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene