443804
443804
443804
443804
443804

'Slikala vas je policija, ali ja vam to mogu riješiti...Policajac je moj prijatelj'

  • , 19.07.2016., 13:40
  • Autor:
  • komentara

Policija je objavila najnoviji primjer prijevare iz Pitomače koji pokazuje kako su prevaranti sve dovitljiviji, osobito kad su u pitanju starije osobe.

 
 
 
 
Prevario 85-godišnjaka iz Pitomače i uzeo mu 1200 kuna (Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Patrik Macek)
Prevario 85-godišnjaka iz Pitomače i uzeo mu 1200 kuna (Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Patrik Macek)

Policijsku postaju Pitomača 17. srpnja stigao je jedan 85-godišnjak koji se požalio da mu se, kada je 12. srpnja u popodnevnim satima došao svojim automobilom ispred obiteljske kuće, u dvorište dovezao nepoznati muškarac. 

Rekao mu je da ga je policija slikala u Pitomači zbog prebrze vožnje i da mu može riješiti kaznu, jer je prijatelj s policajcem koji ga je slikao.

Nakon toga obojica vozilom odlaze u Pitomaču, gdje muškarac uvjerava starijeg čovjeka da ide u policiju riješiti kaznu, za što potražuje 1.200 kuna, koji mu ovaj i daje. Nakon toga prevarant se uistinu i upućuje prema ulaznim vratima zgrade Policijske postaje Pitomača, nakon čega se ubrzo vraća, i izjavljuje - da je kazna riješena.

Policija sada traži nepoznatog počinitelja zbog kojeg je 85-godišnjak, a i tko zna tko još, ostao bez svog novca, a za naivne građane ima sljedeću poruku: 

'Poštovani građani,

počinitelji ovih i sličnih kaznenih djela, smišljaju što uvjerljivije priče te Vas nastoje uvjeriti u njihovu istinitost, a sve s ciljem da Vas prevare i od Vas dobiju novac ili vrijedne predmete, stoga Vas, pozivamo da ovakve i slične slučajeve žurno prijavite policiji pozivom na broj 192, da u slučajevima kada ste postali žrtvom prijevare nastojite zapamtiti što više detalja vezanih uz izgled počinitelja i vozilo s kojim se koristi, te Vam savjetujemo da u ovakvim i sličnim događajima budete krajnje oprezni i nepovjerljivi prema „unaprijed smišljenim pričama“ nepoznatih osoba, koje Vas nastoje prevariti, kao i u ovom slučaju da će ako im platite „riješiti/srediti“ prometni prekršaj ili kaznu u policiji

Policija, naime, podsjeća da sukladno važećim Zakonima i propisima za evidentirane prometne prekršaje počiniteljima izriče kazne i sankcije te unutar tih okvira ne postoji mogućnost njihovog 'sređivanja' u policiji.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se