Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I kazneno prijavljen

Policajac ostao bez posla jer je u Novalji turistu naplatio punu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac koji je stranom državljaninu umjesto zakonom predviđene polovine naplatio punu kaznu i na taj način 'zaradio' 500 kuna udaljen je iz službe, a protiv njega je uz disciplinski postupak podignuta i kaznena prijava zbog sumnje da je zlouporabio položaja i ovlasti.

Prema službenom priopćenju policajac je osumnjičen da je 25. lipnja u Novalji Austrijancu kojega je zatekao na motociklu bez kacige naplatio punu kaznu od tisuću kuna, odnosno da nije primijenio pravilo o naplati pola iznosa ako se kazna plaća odmah.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena

Pri tom je puni iznos od tisuću kuna upisao na potvrdu uručenu prekršitelju, a 500 kuna na potvrde koje idu uz izvješće i ostaju u evidencijskom bloku.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je time ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 500 kuna, zbog čega je udaljen iz službe te će protiv njega biti pokrenut disciplinski i kazneni postupak, kažu u policiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene