Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedno je pitanje ključno

Reporteri Nove TV o pretresima u aferi Agrokor: "Do kraja dana moglo bi biti više od 15 uhićenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pratite najnovije informacije o pretresima zbog afere Agrokor koji traju od ranog jutra.

Reporteri Nove TV nalaze se na više lokacija. Andrija Jarak je ispred Kulmerovih dvora, Ivana Pezo Moskaljov ispred doma Ivana Crnjca, a Ivana Brkić Tomljenović ispred Agrokora. Ispred zgrade Vlade je Mislav Bago, a ispred DORH-a Josipa Krajinović.

U nastavku pročitajte što s terena javljaju reporteri:

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

11:56 - "Ivica Todorić ostao je na jednoj jutrošnjoj objavi na blogu. Morat će ispuniti obećanje da će se javiti istražiteljima ako ne želi da se raspiše tjeralica za njim. Njegovi odvjetnici ponavljaju kako on nije u bijegu"; izvijestio je Andrija Jarak. Todorićeva odvjetnica rekla je kako smatra da je ovo početak političkog obračuna s Todorićem za kojeg kaže da nije u bijegu.

11:37 - O najnovijim događanjima u Kulmerovim dvorima izvijestio je Andrija Jarak.

"Zadnja vijest od prije nekoliko minuta glasi da je uhićen Damir Kuštrak, bivši član NO. Zasad je broj uhićenih na broju šest, a taj broj će se povećavati. Sve zanima gdje su Ivica i Ante Todorić. Odvjetnik Ante Todorića rekao je da je on u Londonu, gdje je Ivica Todorić ne zna se. Jadranka Sloković rekla je da je jutros počeo politički progon protiv Ivice Todorića.

Prometno je pred Kulmerovim dvorima, stalno dolaze odvjetnici, pripadnici PNUSKOK-a. Čeka se nova objava na blogu Ivice Tdorića, a stalno pristižu informacije o novim uhićenjima.

Očito je prvi prsten oko Ivica Todorića bio prva meta istražitelja, ali zasigurno će se krug proširiti. Broj uhićenih samo danas mogao bi biti veći od 15 osoba. Svi uhićeni odvedeni su na Oranice.

Ključno i glavno pitanje koje sve zanima je gdje je Ivica Todorić. Odvjetnici su obećali da će se javiti nakon što završe svi pretresi. Sad su svi zakopčani do grla.

U Kulmerovim dvorima je Hrvoje Balent koji je na popisu osumnjičenjih", izvijestio je ispred Kulmerovih dvora Andrija Jarak.

10:45 - Pretresi se obavljaju i u kući Marijana Alagušića, bivšeg savjetnika u Agrokoru koji se trenutno nalazi u Londonu.

Prema riječima njegova odvjetnika, Alagušić se spremana odazvati eventualnom pozivu istražitelja.

10:19 -  Uhićena je Piruška Canjuga, bivša članica Uprave Agrokora, kao i Ljerka Puljić, bivša izvršna potpredsjednica Agrokora.

10:11 - Priveden je i Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora Agrokora. Priopćenjem se oglasio DORH. Potvrdili su pretragu kod 15 osoba.

U kući Hrvoje Balent i Todorićeva supruga

10:02 - "Sudeći po ovome što je dosad radio, Todorić će se sigurno oglasiti još nekoliko puta na svom blogu. Dosad je prozivao Plenkovića i Dalić, no sigurno će proširiti krug. Dosad je jednom ovlaš spomenuo Crnjca za kojeg se priča da bi mogao biti pokajnik", izvijestio je Andrija Jarak.

"Iz Todorićevih dvora izašao je Ante Todorić stariji, nije ništa govorio. Djeltnica Kulmerovih dvora odvezla ga je svojim automobilom", dodao je reporter Nove TV.

"U kući je Hrvoje Balent kojeg brani Nikola Mandić. Pretpostavlja se da je u kući i supruga Ivice Todorića. Nekoliko odvjetnika potvrdilo je da će se njihovi klijenti aktivno braniti. Treba pričekati i vidjeti što će reći odvjetnici kad izađu iz dvora. Pretres traje. Došlo je još nekoliko djelatnika PNUSKOK-a, tako da bi priča mogla potrajati cijeli dan. Svi očekuju reakciju Ivice Todorića. Potvrđeno je da je 300-tinjak policajaca na terenu i izdano je 60 naloga za pretres", izvijestio je Jarak.

I vlast i oporba vrlo oprezni

09:48 - U Izvanrednim vijestima Nove TV ispred zgrade Vlade javio se reporter Mislav Bago. Kazao je kako zasad nema službenih reakcija na današnje pretrese i uhićenja vezana uz Agrokor.

"Službeno nema nikakvih reakcija. U Vladu je došao Plenković prije nekoliko trenutaka. Oporba ne želi istrčavati i davati stavove. Smatraju da će biti barem 20 privođenja. I vlast i oporba vrlo su oprezni, ne žele izlijetati", izvijestio je Bago.

Nema reakcije izvanredne uprave

09:44 - Ispred Agrokora, u kojem se DORH-ovi istražitelji nalaze već mjesecima, razvoj situacije prati reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

"Za sada nema reakcije izvanredne uprave na čelu s Antom Ramljakom na policijsku akciju i pretrese te su se za sada odlučili na šutnju. Nismo dobili informaciju ni je li povjerenik Ramljak danas došao na posao. Ovdje je vrlo mirno jer je izvanredna uprava istražiteljima i forenzičarima dala cijeli kat te već mjesecima češljaju dokumentaciju Agrokora", izvijestila je Ivana Brkić Tomljenović. Za sada nema informacija o dodatnim pretresima u prostorijama koncerna Agrokor.

Ante Todorić spreman doći u Hrvatsku i razgovarati s istražiteljima

09:37 -"Barem desetak odvjetnika došlo je ovdje. Zanimljivo, došlo je i dvoje odvjetnika Ante Todorića. Jedan od njegovih odvjetnika rekao je da je njegov klijent u Londonu, ali da će se odazvati pozivima i doći u Hrvatsku ako to bude potrebno.

U akciju je uključeno 300 istražitelja. Svi su odvjetnici ušli u kuću. Žale se da su novinari doznali prije njih da je počela akcija. Rok je 16 sati za pretrage. Čekamo da izađe netko od odvjetnika, da nam kažu ono što znaju", izvijestio je za Izvanredne vijesti Nove TV Andrija Jarak.

Ivice Todorića nema, a Andrija Jarak objasnio je što će se događati obzirom da on očito nije na svojoj adresi.

"Njegovi odvjetnici tvrde ono što je Todorić rekao na blogu, a on tvrdi da je žrtva najveće pljačke u suverenoj Europi. Tijelima kaznenog progona njegove riječi ne znače ništa, ako ga ne nađu na adresi, a sve upućuje na to da nije ovdje. Ako je u zemljama članicama EU-a, slijedi izdavanje europskog uhidbenog naloga, a ako je izvan EU-a, izdaje se Interpolova tjeralica i to može potrajati jako dugo. Bit će zanimljivo čuti što će reći njegovi odvjetnici", objasnio je Andrija Jarak i još jednom dodao kako su ovdjetnici Ante Todorića rekli da je on spreman doći u Hrvatsku i razgovarati s istražiteljima.

Uhićen Ivan Crnjac

09:16 - Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio je da je bivši šef financija Agrokora Ivan Crnjac uhićen.

"Moj klijent je i formalno uhićen. Sve za što ga tereti se temelji na financijskim izvješćima. Nepravilnosti u knjiženjima, krivotvorenje bilanci i isprava… Prerano je reći koliko su ozbiljne optužbe. One se odnose na razdoblje 2014.- 2016. Izuzeli su telefon i nekoliko papira. Tijekom dana se očekuje i ispitivanja", kazao je Ljubo Pavasović Visković

09:03 - Reporterka Ivana Pezo Moskaljov nalazi se ispred doma Ivana Crnjca.

"Stan bivšeg člana uprave samo je jedna od lokacija na kojoj traje pretres. Ovdje su i njegovi odvjetnici. Bit će zanimljivo vidjeti što će Crnjac reći istražiteljima. Brojna vozila, susjedi i novinari su pred domom. Crnjac je bivši član Uprave, bio je zadužen za financije do dolaska izvanredne uprave. Pitanje je koliko će pretres trajati, istražitelji će izuzeti dokumentaciju. Pitanje je jesu li na toj dokumentaciji i njegovi potpisi, je li to potpisivao sam ili na nečiji ugovor. Prije nego što se krenulo u pretrese, spominjalo se da će Crnjac biti jedan od pokajnika. On je osoba koja puno zna, a pitanje je hoće li pomoći istražiteljima", izvijestila je Ivana Pezo Moskaljov.

Andrija Jarak ispred Kulmerovih dvora: Dogodilo se ono što se danima najavljivalo

08:36 - "Ono što se danima i tjednima najavljivalo dogodilo se jutros u 5:50 sati. Policija je po nalogu državnog odvjetništva započela uhićenja i pretrese u aferi Agrokor. Došli su u Kulmerove dvore, ali i na još nekoliko lokacija u Zagrebu. Riječ je o bivšim menadžerima, članovima uprave posrnulog koncerna. U Kulmerove dvore stigli su odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Traju pretresi, mogu trajati 16 sati, rok je do 21 sat. Taj se rok može po potrebi i produžiti. Policija će sada izuzeti potrebnu dokumentaciju, a onda će vjerojatno nekoga privesti, i to kod pritvorskog nadzornika na Oranice, a onda će davati i iskaze u sjedištu državnog odvjetništva. Doznali smo da je policija došla i kod nekoliko bivših visokopozicioniranih članova Agrokora. Čekaju se prve potvrde. DORH je poslao priopćenje. Ne zna se gdje je Ivica Todorić, spominjao se London, Beograd, Austrija... Sa stopostotnom sigurnošću može se reći da on nije ovdje. Gotovo je sigurno da će većina osumnjičenih iznositi svoju obranu", izvijestio je ispred Kulmerovih dvora Andrija Jarak.

 

Specijal Nove TV od 9:30 sati

Zbog afere Agrokor traju pretresi na nekoliko lokacija, među kojima su Kulmerovi dvori Ivice Todorića i dom bivšeg člana Uprave i šefa financija Agrokora Ivana Crnjca.

Najnovije informacije pratite na portalu DNEVNIK.hr, na našim društvenim mrežama i u Izvanrednim vijestima Nove TV.

Reporteri Dnevnika Nove TV prate razvoj situacije na nekoliko lokacija. Andrija Jarak je ispred Kulmerovih dvora, Ivana Pezo Moskaljov ispred doma Ivana Crnjca, a Ivana Brkić Tomljenović ispred Agrokora.

Ispred zgrade Vlade je Mislav Bago, a ispred DORH-a Josipa Krajinović.

Podsjetimo, Ivica Todorić jučer je bio jako aktivan na svom blogu gdje se oglasio čak četiri puta. U četvrtom postu na blogu objavio je da će ''imati argumentiranu i snažnu novu kaznenu prijavu'', a cijelu objavu pročitajte OVDJE.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene