Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

SLUČAJ PLANINSKA

NEOČEKIVANI RASPLET Presuda Ivi Sanaderu odgođena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je trebala biti izrečena nepravomoćna presuda Ivi Sanaderu za slučaj Planinska. No ona je odgođena do daljnjeg.

Izricanje presude Ivi Sanaderu odgođeno je do daljnjeg. Predsjednica sudskog vijeća Jasna Smiljanić je obrazložila kako nisu ispunjeni zakonski uvjeti za izricanje presude.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Ivo Sanader - 2 Iscrpljena sva pravna sredstva Ustavni sud odbio Sanaderovu tužbu zbog afere Planinska

'Postoje dvije varijante koje egzistiraju u ovom slučaja stoga će se napraviti dopunsko građevinsko i financijsko vještačenje jer sud nije nadležan za takve procjene. O datumu nove rasprave stranke će biti izvještene naknadno', kazala je sutkinja.

Podsjetimo, bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu tri se godine sudi za prodaju zgrade u Planinskoj.  USKOK Sanadera tereti za primanje 17 milijuna kuna 'provizije' nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja 2009. kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

U svom završnom govoru USKOK je za Sanadera zatražio bezuvjetnu zatvorsku kaznu, uvjeren da su tijekom suđenja dokazali da je svojim koruptivnim ponašanjem oštetio državu, suprotno obrani koja je ustvrdila da Ivu Sanadera treba osloboditi jer tužiteljstvo u slučaju Planinska nije dokazalo ni jedan navod iz optužnice.

Stjepan Fiolić je priznao da je bivšem premijeru odnio 10 milijuna kuna i milijun eura nakon što je Vlada 2009. donijela odluku o otkupu njegove zgrade za potrebe ministarstva na čijem je čelu tada bio Petar Čobanković. Potonji je također priznao sve USKOK-ove optužbe u ovom slučaju pa je sporazumno osuđen na rad za opće dobro.

Ivo Sanader je pak tvrdio da nije imao nikakve veze s prodajom te da je odluku donijela Vlada pod predsjedanjem njegove zamjenice Jadranke Kosor.

'Ne samo da nisam znao cijenu nego nisam imao nikakve veze s tim projektom', rekao je Sanader, ponovivši da do sjednice Vlade na kojoj je dano odobrenje za kupnju, a na kojoj on nije bio nazočan, nije znao za transakciju.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene