Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Planinska

IZNENAĐENJE NA SUDU Izricanje presude Ivi Sanaderu odgođeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivi Sanaderu danas je na Županijskom sudu trebala biti izrečena nepravomoćna presuda za slučaj Planinska.

13:03 - Izricanje presude Ivi Sanaderu odgođeno je do daljnjeg. Predsjednica sudskog vijeća Jasna Smiljanić je obrazložila kako nisu ispunjeni zakonski uvjeti za izricanje presude.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

'Postoje dvije varijante koje egzistiraju u ovom slučaju stoga će se napraviti dopunsko građevinsko i financijsko vještačenje jer sud nije nadležan za takve procjene. O datumu nove rasprave stranke će biti izvještene naknadno', kazala je sutkinja.

13:02 - Na Županijskom sudu u Zagrebu započelo je izricanje nepravomoćne presude Ivi Sanaderu za slučaj Planinska.

Nakon tri godine suđenja Ivi Sanaderu za slučaj Planinska, bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a danas bi u 13 sati Županijski sud u Zagrebu trebao objaviti nepravomoćnu presudu.

Suprotno obrani koja smatra da Ivu Sanadera treba osloboditi jer tužiteljstvo u slučaju Planinska nije dokazalo ni jedan navod iz optužnice, predstavnici USKOK-a u svom su završnom govoru zatražili zatvorsku kaznu uvjereni kako su dokazali da je bivši premijer svojim koruptivnim ponašanjem oštetio državu.

Ostajem pri svemu što sam iznio u obrani. Nova izmijenjena optužnica još je više besmislena od prve. Mene se inkriminira da sam navodno znao za kupovnu cijenu sporne nekretnine kojom je Fiolić došao do nekretnina', rekao je Sanader u završnoj riječi. Ponovio je da ne da nije znao ništa o tome, nego da nije imao nikave veze s tim. Ponovio je da do sjednice Vlade na kojoj je dano odobrenje za kupnju, a na kojoj on nije bio nazočan, nije znao za transakciju.

Bezuvjetnu zatvorsku kaznu osim za Sanadera tužiteljstvo je na kraju suđenja zatražilo i za vlasnika Inženjerskog biroa Mladena Mlinarevića čija je tvrtka navodno preuveličala vrijednost zgrade u Planijskoj ulici prije nego što ju je od tadašnjeg HDZ-ova saborskog zastupnika 2009. kupilo ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković. Za Stjepana Fiolića, koji je u međuvremenu priznao da je Sanaderu nakon te transakcije odnio 10 milijuna kuna i milijun eura provizije, USKOK je zatražio djelomično uvjetnu kaznu. Iako je Fiolićev "kriminalni supstrat" u ovom slučaju bio najveći on je, po mišljenju tužiteljstva, sve radio kako bi ostvario Sanaderov naum. (N.C./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene