Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne ide po nagradu časopisa Glamour

Kosor ipak neće prošetati glamuroznim crvenim tepihom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ipak ne putuje u New York na svečanu dodjelu nagrada 'Žena godine' po izboru američkog časopisa Glamour.

'Ženski šefovi država: Izabrane' - naslov je u uglednom američkom časopisu Glamour koji je odabrao 18 najmoćnijih žena svijeta. Među njima je i premijerka Jadranka Kosor. Svečana dodjela nagrada bit će u New Yorku. No crvenim tepihom, pred blještavilom fotoaparata i uz brojne zvijezde poput Oprah, Hillary Swank i Kate Hudson, neće prošetati i Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže pravednu presudu New York: Prosvjed stotina Hrvata pred UN-om zbog presude Slika nije dostupna Životna avantura Vožnja taksijem vrijedna 25.000 kuna!

Promaknut će joj i druženje sa zasigurno najmoćnijom ženom Europe, Angelom Merkel, koju se ondje očekuje. Prema američkom časopisu, Jadranka Kosor nagradu je zaslužila jer se, kako kažu, neustrašivo bori protiv korupcije, obiteljskog nasilja i spolnih stereotipa u školama.

A liderice koje su, prema Glamourovom izboru, također svojim radom pridonijele afirmaciji žena u svijetu su i predsjednice Costa Rice, Argentine, Liberije, Federacije BiH, premijerke Slovačke, Bangladeša, Australije...

Nježnije i suosjećajnije žene liderice

'Žene su više usredotočene na kvalitetu života u njihovim zemljama. Više su uključene u obiteljsku politiku, brigu o djeci i smanjenje siromaštva', rekla je za Glamour Dalia Grybauskaite, predsjednica Litve 'Kao ženu, moj stil definira moje vodstvo. Imam nježniji i više suosjećajniji pristup. Savjetujem se, slušam i radim kompromise ako su u najboljem interesu za građane', pojasnila je Kamla Persad-Bissessar, premijerka Trinidada i Tobaga.

>> Premijerka Kosor dobila nagradu za ženu godine

Žene godine Glamour bira već punih 20 godinu. Tu su titulu ranije osvojile Michelle Obama, Hillary Clinton, Oprah Winfrey, Rihanna. Glamour izlazi na nekoliko kontinenata, a čita ga gotovo dva i pol milijuna ljudi. No iako bi to bila dobra reklama ne samo za nju osobno, već i za Hrvatsku, premijerka Kosor glamurozni crveni tepih i druženje s brojnim poznatim osobama ipak će zamijeniti poslom. Ide u Bukurešt gdje će sudjelovati na Summitu o Dunavskoj strategiji.

Treba li Jadranka Kosor putovati na ovu dodjelu nagrade?

  • Da. Ako može Merkel, može i ona
  • Ne, jer je to modni časopis
  • Jedino da nagrada ide samo njoj
  • Ima i previše posla u Hrvatskoj
  • Ne znam

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene