456755
456755
456755
456755
456755

"DEMAGOGIJA I POPULIZAM" Plenković čvrsto protiv prijedloga Mosta

  • , 11.11.2016., 12:06
  • Autor:
  • komentara

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je da HDZ nije iznevjerio birače jer ipak neće doći do smanjenja PDV-a, što je bilo jedno od njihovih glavnih obećanja u predizbornoj kampanji.

 
 
 
 
Je li prekršeno obećanje? (Video: Dnevnik Nove TV)
Je li prekršeno obećanje? (Video: Dnevnik Nove TV)

Plenković tvrdi da su za to dijelom odgovorni njihovi partneri iz Mosta koji su tražili korekciju prijedloga porezne reforme. Isto tako, istaknuo je kako je protiv njihovog amandmana da se poreznim izmjenama ipak ne povećavaju plaće dužnosnicima.

"Ja ću tu biti vrlo jasan i čvrst - protiv sam demagogije i populizma. Ako neki žele podnijeti takav amandman neka ga podnesu. Ja sam protiv toga", kazao je Plenković nakon konferencije "Quo vadis, Europa?". Naglasio je da HDZ nema apsolutnu vlast i da je porezna reforma korigirana nakon pregovora i s političkim i socijalnim partnerima.

"Nismo iznevjerili birače. Porezna reforma je cjelovita, a govorili smo o porezu na dobit, porezu na dohodak ali i smanjivanju stope PDV-a u drugoj godina mandata. HDZ nije dobio apsolutnu vlast, dobio je relativnu pobjedu, a kada pregovaramo s našim partnerima, osluškujemo njihove prijedloge", kazao je premijer.

Podsjetimo, ministar financija Zdravko Marić kazao je u četvrtak, predstavljajući detalje porezne reforme, da se PDV neće smanjiti ni iduće a niti 2018. godine.

"Radimo na ispunjavanju onog što smo obećali, a kako ćemo i u kojoj fazi što raditi ovisit će o gospodarskom rastu i učinku porezne reforme. Od inicijalnog paketa od kojeg je ostalo 95 posto napravili smo određene modifikacije kako bismo pokazali socijalnu komponentu Vlade", kazao je Plenković.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se