Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Etičko pitanje'

Josipović: Dao bih ostavku da sam u poziciji županice Lovrić-Merzel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je kako bi podnio ostavku da se nađe u poziciji sisačko-moslovačke županice Marine Lovrić Merzel, koja je prije dva dana pritvorena zbog sumnji u zlouporabe županijskog novca.

"Meni je vrlo teško reći što će ovaj ili onaj napraviti. Da sam ja u takvoj situaciji dao bih ostavku", izjavio je Ivo Josipović novinarima na Pantovčaku.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom

Županica Lovrić-Merzel nalazi se u jednomjesečnom istražnom zatvoru, a Uskok je tereti za pet zlouporaba položaja ukupno teških više od 10,5 milijuna kuna. Novinari su predsjednika pitali treba li ona zbog toga dati ostavku.

"Pitanje ostavke je etičko i moralno pitanje. Meni je zaista žao, tužan sam i nesretan zbog onoga što se događa i gospodinu Sabi i gospođi Merzel koje dobro poznam. Žao mi je što je do ovoga došlo. Međutim, ovo je trenutak kada država radi svoj posao, polazeći od presumpcije nevinosti, a svatko mora donijeti onu odluku koja je sukladna moralnoj poziciji svakoga od nas", dodao je.

Milanović: Ako je nešto od toga točno, ti će ljudi zažaliti što su ikad došli u SDP

Vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu Uskok tereti za dva kaznena djela podmićivanja zastupnika, a tužiteljstvo je tražilo da mu se zastupnički imunitet skine i zbog sumnji da je pronevjerio novac uplaćen za ljetovanje vukovarske djece.

Josipović je odgovarao na pitanja novinara nakon radnog sastanka o prijedlogu novog Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene