Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primio ga Leko

Predsjednik HBK zadovoljan civiliziranošću saborskih rasprava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je predsjednika Hrvatske biskupske konferencije Želimira Puljića. Rekao mu je da je Sabor odradio veliki posao u zadnjih godinu i pol dana. Puljić je izrazio zadovoljstvo saborskim raspravama.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko razgovarao je s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupom Želimirom Puljićem o radu Hrvatskoga sabora, odnosima Katoličke crkve i države te o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, priopćeno je danas iz Sabora.

Pročitajte i ovo Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Iz minute u minutu Izborna emisija Nove TV! Komunikacijska stručnjakinja: "Ovo nije bio pobjednički govor"

Leko je rekao kako je Sabor u godinu i pol dana odradio veliki posao bitan za pristupanje Hrvatske EU, te naglasio da će jedna od važnih uloga Sabora u EU biti očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa.

>> Zastupnici idu na godišnji odmor: Posljednja sjednica prije ljetne pauze

Puljić je izrazio zadovoljstvo demokratičnošću i civiliziranošću većine saborskih rasprava. Istaknuo je da Katolička crkva podupire očuvanje hrvatskoga identiteta u EU, u čemu je bitna uloga Sabora.

Leko i Puljić suglasili su se o potrebi stalnog dijaloga između države i Crkve. Predsjednik Sabora izrazio je razumijevanje za stajališta Crkve, napomenuvši kako Sabor pri donošenju zakona mora štititi interese svih hrvatskih građana i svih manjina na način da se nitko ne osjeća diskriminiran.

Puljić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska prepoznala pravni subjektivitet Katoličke crkve te što su ugovori sa Svetom Stolicom bili model po kojima je država regulirala i odnose s drugim vjerskim zajednicama, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene