Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još danas...

UŽIVO JEDVA DOČEKALI

Godišnji odmori sustigli su i saborske zastupnike. Danas je posljednja sjednica prije ljetne pauze.

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o konačnom prijedlogu zakona o Zakladi 'Hrvatska kuća - Croatia house'.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 2 Parlamentarni izbori VIDEO Pogledajte virtualnu sabornicu, u novom sazivu gledat ćemo više od 60 novih lica Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe

>> Grbin o propasti SDP-ove inicjative: Pa možemo raspravljati i sutra

Isto tako, zastupnici će glasovati i o svemu što se raspravljalo prošlog tjedna. Podsjetimo, prošlog tjedna na saborskom Odboru za Ustav većina članova je odbila u dnevni red uvrtiti SDP-ovu inicijativu za promjenu Ustava. Oporba, ali i SDP-ov koalicijski partner HNS kritizirali su na sjednici Odbora za Ustav SDP-ov način forsiranja izmjena Ustava zbog Lex Perković.

Zastupnici su raspravljali i o proračunu, a ministar financija Linić je poručio zastupnicima kako su uštede napravljene na svim stavkama rashoda te je Vlada u vrlo teškim makroekonomskim uvjetima uspjela smanjiti proračunski manjak i povećati poreznu disciplinu.

Na raspravi o državnoj imovini u Saboru ministar Branko Grčić poručio je kako sada nema privatizacije strateški važnih poduzeća, ali je najavio kako većina tvrtki neće biti spašena u predstečajnoj nagodbi.

Danas je ujedno i posljednji dan redovnog ljetnog saborskog zasjedanja, s obzirom na to da Sabor redovito zasjeda dva puta godišnje: između 15. siječnja i 15. srpnja te između 15. rujna i 15. prosinca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene